Единствено днес на жените е позволено да вършат тази мъжка работа - ето още суеверия и любопитни факти, свързани с 29 февруари:

вход през zajenata.bg
За Жената
Любопитно
Единствено днес на жените е позволено да вършат тази мъжка работа - ето още суеверия и любопитни факти, свързани с 29 февруари:
1585
Единствено днес на жените е позволено да вършат тази мъжка работа - ето още суеверия и любопитни факти, свързани с 29 февруари:

Денят 29 февруари открай време е свързан с много суеверия и дори известна доза страх. Причината вероятно се крие във факта, че този ден се "случва" веднъж на четири години, т.е.

във високосна година . Ден – подарък, а за някои - излишен ден. Както и да гледате на него, не може да му се отрече, че е доста специален и ще е добре да се възползваме от него по най-добрия начин, защото следващата подобна възможност ще имаме чак след четири години, т.е. през 2024 година.

Повечето хора смятат, че високосната година носи лоши поличби и натоварват 29 февруари с редица мистични свойства . Дали е това наистина е така, е спорен въпрос, защото появата на "излишния" ден се дължи на несъвършенството на календара.

29 february

Откъде идва допълнителният ден в календара?

Всеки ученик знае, че допълнителен ден през февруари на всеки четири години се появява поради продължителността на астрономическата година. Тя не е точно 365 дни, а 365 дни и 6 часа. Затова решили да добавят един допълнителен ден към всеки четвърти февруари, за да се компенсира горната разлика.

Суеверия и забрани

Нашите предци са вярвали, че в този ден не можете да излезете от къщата преди изгрев и като цяло е най-добре да поспите до обяд. Тази година имате пълното оправдание да го направите - все пак 29 февруари се пада в събота.

Най-често срещаните „забрани“ на 29 февруари:

  • не може да започвате нещо ново (особено да строите къща или да ремонтирате нещо);
  • не може да правите сватба (смята се, че двойките, които решат да се подпишат на този ден, определено няма да имат семейно щастие);
  • не бива да правите важни покупки или транзакции (такава стока няма да ви донесе нищо).

Как родените на 29 февруари празнуват рождения си ден

роден на 29 февруари

Експертите изчислили, че вероятността да се родиш на 29 февруари е 1: 1461 (0,068%) за юлианския календар или 97 / (365 * 400 + 97) (0,066%) за григорианския календар.

Днес в света има около четири милиона души, чиято дата на раждане е официално регистрирана на 29 февруари - това представлява само 0,069% от населението на света.

Родителите най-често се опитват да запишат родените „високосни“ деца или на 28 февруари (по-рядко), или, много по-често, на 1 март. Обичайната мотивация е детето да не се обижда за „изгубения“ рожден ден.

За такива хора германският професор Хайнрих Хем измисли специален календар за рожден ден. Според учения родените на 29 февруари могат да празнуват рожден ден всяка година, но денят на празнуването зависи от часа на раждане. Родените в първите часове след полунощ могат да празнуват рождения си ден на 28 февруари. За тези, които са родени по-близо до полунощ на 1 март, е по-добре да празнуват рождения си ден на 1 март. 

Днес е специален ден за жените

жена предлага брак

Интересно е, че днес е по-специален ден за женската половина от човечеството. В в някои страни го смятат за единствения ден, в който жена може да предложи брак на мъж.

Така че ако вашата половинка е от нерешителните, изземете една от малкото останали чисто мъжки задължения и му предложете брак.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft