Пригответе апетитно, сочно свинско месо, запечено с картофи и сирене у дома.
Можете да постигнете нежността и неустоимия вкус на това ястие благодарение на един много прост трик по време на приготвянето.
Ексклузивна рецепта за вкусен печен свински врат: Крехко мариновано свинско в бутилка с бира !
Снимка: YouTube
Крехко мариновано свинско в бутилка с бира
Продукти:
- 2 кг свински врат
- 250 г лук
- 4 г сол
- 2 г смлян черен пипер
- 40 мл растително масло
- 350 мл бира
- 300 г картофи
- 200 г твърдо сирене/кашкавал
За соса:
- 120 г кисело мляко
- 150 г майонеза
- 50 г синапено семе (горчица)
Приготвяне:
Първо, отрежете гърлото на квадратна пластмасова бутилка. Нарежете свинското на по-големи кубчета и го поставете в купа.
Разрежете обеления лук наполовина и нарежете на филийки.
Намачкайте лука и го добавете в купата с месото.
Снимка: YouTube
Добавете сол, черен пипер, олио и разбъркайте на ръка. Прехвърлете месото в подготвената пластмасова бутилка и залейте с бирата.
Снимка: YouTube
Снимка: YouTube
Покрийте горната част на бутилката с алуминиево фолио и оставете да се маринова за 30 минути.
Снимка: YouTube
След като изтече времето, поставете месото и лука върху тава за печене (47 х 35 см).
Снимка: YouTube
Нарежете обелените картофи на филийки и ги поставете върху месото.
Снимка: YouTube
Поръсете картофите с настъргано сирене .
Снимка: YouTube
Добавете киселото мляко в купа.
Изсипете соса върху сиренето и го разпределете по цялата повърхност.
Снимка: YouTube
Покрийте тавата за печене с хартия за печене и алуминиево фолио.
Поставете във фурна, предварително загрята до 180°C.
Печете един час.
Снимка: YouTube
Щом ястието е готово, нарежете на порции и сервирайте с прясна сезонна салата.
Снимка: YouTube
Снимка: YouTube
Пожелаваме ви добър апетит!