Ето как да изпечем месо САМО с 1 супена лъжица олио във фурната, все едно е печено на грил:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Ето как да изпечем месо САМО с 1 супена лъжица олио във фурната, все едно е печено на грил:
Ето как да изпечем месо САМО с 1 супена лъжица олио във фурната, все едно е печено на грил:
2207
Източник: За Жената
Ето как да изпечем месо САМО с 1 супена лъжица олио във фурната, все едно е печено на грил:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Чудесна рецепта за печено телешко, която използва само сол. Използва се само една супена лъжица олио за намазване на тавата и малко вода, за да стане сочно.

Следвайте рецептата, а по-долу е видео на цялото приготвяне.

Месото се пече общо 1 час и 45 минути или в зависимост от размера на месото. Получава се така, сякаш сте го пекли на грил.

Вижте рецептата за Сочно печено във вода :

Сочно печено във вода

Продукти:

  • 2 кг телешко месо с кост (от врата)
  • 1 супена лъжица олио
  • сол на вкус
  • около 300 мл вода, добавя се постепенно

Приготвяне:

Включете фурната на 200 градуса. Намажете дъното на съда, в който ще се пече месото, с една супена лъжица олио.

Ако месото е хубаво парче, можете да го оставите цяло или да го нарежете на две или три по-малки парчета.

сурово месо

Снимка: YouTube

Посолете го от всички страни и го натъркайте добре, така че солта да проникне в месото. Сложете месото в тавата, добавете половин чаша вода, покрийте таватаи го сложете да се пече.

След половин час проверете месото, добавете още малко вода, за да не остане сухо и да загори, покрийте отново с капак и върнете да се пече на леко намалена температура (180 градуса или в зависимост от вашата фурна).

След още половин час месото трябва леко да се запече отгоре, затова внимателно го обърнете, за да покафенее и от другата страна. (Така че, след около час печене, го обърнете и добавете още малко вода).

Покрива се отново и се връща да се пече 15 минути, след което се изважда и обръща отново, като се добавя още малко вода, ако е необходимо.

Покрийте и върнете да се пече още 15 минути. След този период махнете капака, налейте течността от тавата или добавете още малко вода и ако не придобие хубав кафяв цвят, върнете да се пече още 10 минути без капак.

изпечено месо

Снимка: YouTube

Става разкошно - крехко, сочно и здравословно!

сочно печено без мазнина

Снимка: YouTube

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft