Ето кой в никакъв случай не трябва да пие аспирин и защо:

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
По-здрави
Ето кой в никакъв случай не трябва да пие аспирин и защо:
1208
Източник: zdrave.to
Ето кой в никакъв случай не трябва да пие аспирин и защо:

Аспиринът е сред най-често изписваните лекарства не само у нас. Когато настинем, чувстваме неразположение или ни боли глава, най-често посягаме към флакончето с разтворими таблетки или към блистъра с хапчета аспирин.

Но дали честата му употреба наистина е оправдана?

Аспиринът, или по-точно ацетилсалициловата киселина , наистина е едно от лекарствата, които предотвратяват образуването на кръвни съсиреци, като инхибират слепването на тромбоцитите и по този начин намаляват риска от запушване на кръвоносните съдове, с последващо развитие на инфаркт или инсулт.

прием на аспирин

Освен това, той разширява до известна степен кръвоносните съдове, има противовъзпалителни, аналгетични и антипиретични ефекти.

От десетилетия аспиринът се препоръчва за почти всички над петдесет години, но това сега се промени. Причината е в негативния ефект на ацетилсалициловата киселина върху стомаха, въпреки наличието на специални защитни обвивки в съвременните форми.

Също така, аспиринът може да увеличи или инхибира активността на други лекарства, затова е неприемлив при редица заболявания, които не са свързани със сърдечносъдовата система.

Ето защо днес аспиринът се препоръчва да се приема само от хора със сериозна патология на сърцето и кръвоносните съдове, и то само по препоръка на лекар.

Обърнете внимание, че всичко по-горе не се отнася за профилактика и лечение на венозната тромбоза, където като правило се използват лекарства от друга група - антикоагуланти.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft