ЯЙЦА+ЛИМОН пълнят костите калций! Чудо срещу остеопороза, за здрави като стомана кости:

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
По-здрави
ЯЙЦА+ЛИМОН пълнят костите калций! Чудо срещу остеопороза, за здрави като стомана кости:
19838
ЯЙЦА+ЛИМОН пълнят костите калций! Чудо срещу остеопороза, за здрави като стомана кости:

Човешкият скелет се обновява на всеки три месеца, а здравите кости са здрави като стомана, но 50 пъти по-леки. Въпреки това, поради много различни фактори, те могат да загубят своята здравина и еластичност. За укрепване на костите , избягване на фрактури и предотвратяване на процеса на остеопороза, използвайте този народен лек .

Костната тъкан е жива тъкан, която се променя през целия живот. Калцият се усвоява чрез храната, а за нуждите на организма се освобождава през костите, ако не се усвоява достатъчно чрез храната.

здрави кости

Костите са в процес на непрекъснато ремоделиране, освобождаване на калций и включване на нов калций. По време на детството костите се иззграждат повече, отколкото се разграждат, в юношеството те се разграждат и изграждат еднакво, а с напредването на възрастта на човек процесът на разграждане става доминиращ и костната маса се губи.

Особено при жени в постменопауза се наблюдава загуба на костна маса, намалена плътност и развитие на остеопороза. За да "напълните" костите си с калций, трябва да ядете ежедневно храни, които са богати на този минерал.

Млякото и млечните продукти са най-често срещаният източник, но не са единствените. Калцият се съдържа и в портокаловия сок, сушените смокини, къдравото зеле, броколито, белия и шарен боб, сусама.

Яжте поне една порция зелени зеленчуци всеки ден. Освен това яжте порция пълнозърнести храни дневно, тъй като те са богати на витамини и минерали. Въпреки това, прекомерният прием на фибри затруднява усвояването на калций, така че бъдете умерени.

Около 30 г ядки могат да бъдат чудесно средство за лечение на остеопороза, а ако добавите масло от пшеничен зародиш, това ще допринесе за ефекта.

яйчени черупки и лимон за костите

ЯЙЦА И ЛИМОН ЗА ЗДРАВИ КОСТИ

Вземете няколко яйчени черупки и ги измийте добре. Отстранете остатъците от белтък, но запазете вътрешната мембрана, тъй като тя е богата на хранителни вещества. Напълнете купа с вода и оставете да заври.

черупки от яйца

Добавете черупките на яйцата и варете 10 минути, за да премахнете всички микроорганизми. След това поставете черупките върху стъклена повърхност и ги оставете за една нощ да изсъхнат.

На следващата сутрин ги сложете в предварително загрята на 200 градуса фурна и печете за 10 минути. Извадете ги и ги оставете да изстинат. Смелете готовите черупки в блендер до получаване на фин прах. Съхранявайте получения прах в плътно затворен буркан, далеч от влага и топлина.

смлени черупки яйца

Прахът от яйчени черупки се приема концентриран, по една чаена лъжичка на ден, която може да бъде разделена на три дози за по-лесно усвояване. Смесете най-добре с лимонов сок. Изстискайте сока на половин лимон в чаша. Отстранете семките при изстискване.

Добавете 50 мл топла вода, малко мед и една чаена лъжичка прах от яйчени черупки. Разбъркайте добре, след което изпийте сока, докато е горещ. Пийте по чаша от тази напитка всеки ден.

След една седмица направете почивка от лимоновия сок за 7 дни, а концентрирания праха от яйчени черупки консумирайте с вода, мляко или друг сок. След това продължете с лимонов сок в продължение на 7 дни, като следвате същата процедура, ако е необходимо.

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft