"Жената трябва."-Не, тя не е длъжна да прави нищо!

вход през zajenata.bg
За Жената
Любов
Връзки
"Жената трябва."-Не, тя не е длъжна да прави нищо!
3458
"Жената трябва."-Не, тя не е длъжна да прави нищо!

"Жената трябва."-Не, тя не е длъжна да прави нищо!

Тичах сутринта в парка. Срещнах приятел, и двамата сме спортисти. Погледна новите ми жълти кецове: „Да, добри са! Просто сега са мръсни. Въпреки че има кой да ти ги изпере. " За какво говориш? - питам. „Е, ти не живееш сам“, усмихва се. "Жена ти ти пере маратонките." Не, казвам му, че моята не ги пере. Аз си ги пера сам. Той се изненадва: „Странно! Съпругата трябва да върши тези неща.

"

Тази фраза „съпругата трябва“ ме забавлява от доста време. Някога, още в дните на тиранозаврите, имаше разработен цял списък под заглавието "Жената трябва". С няколко точки: да готви, да пазарува, да мие съдове, да глади дрехи, да бърше прах, да се занимава с децата, да ... добре, няма значение, списъкът е огромен. Плюс това -да не забравя да зарадва мъжа си, да се смее на някоя от глупавите му шеги, да повтаря: „Какъв мъж си само!“.

Този списък отдавна е време да се скъса и изгори заедно с падналите листове. Но не! В много семейства той е на почетно място, притиснат до голям хладилник с магнитче от Турция. А съпрузите го познават наизуст, по-добре от графика на футболните мачове.

И така ...

Съпругата не дължи нищо! Жената не се ражда с торба от бъдещи отговорности. Може би някои луди баби все още бъбрят на внучките си: „Научи се да готвиш, чистите, миеш. Никой няма да се ожени! ” Но нека тези баби да седнат да се насладят на интриги в поредното токшоу. Само не се качвайте в нашите кухни и души с древните им глупости.

Съпругата не дължи нищо.

Ако иска само, ако има сили и време - нека готви, да прави чиниите или каквото и да било.

Да кажем, че първата ми жена много обичаше и знаеше как да готви. Е, просто бях щастлив, все още бях кулинарен специалист. И втората съпруга не обичаше и не знаеше как. Какъв проблем? Започнах сам да готвя и напълно успях и започна дори да ми харесва. Особен успех имах със супите.

Не се разделих с първата и втората си съпруга, защото не правиха някои неща от глупавия „списък“, имаше и други причини, сега не става въпрос за това.

Да, вече съм в третия си брак. Съпругата готви добре, но тя например не участва в миенето на подове и всякакви работи свързани с вода-Пране, миене на чинии, прозорци. Какъв проблем? Аз го правя. Имаме само един лек спор-чиниите. Честно казано, опитвам се да ѝ подхвърля това страхливо. Но когато я видя: тя е изморена и съдове преди да си легне ... никога няма да кажа: „Трябва да направиш това“. Правя го аз. Наистина ми е лесно така!

Семейството е пълен компромис. Договорки, разбиране и взаимни отстъпки. Това е основното. Освен това мъжът трябва да отстъпва в по-голямата си част. Точно защото е по-силен. Да се ​​предадеш е талантът на силните.

Но щом нормалната жена чуе проклетото „трябва” - тя иска да удари мъжа си по главата с голяма ваза. (Която е за цветя, но съпругът й отдавна е забравил за това.)

Една стара позната наскоро напусна съпруга си, с когото живееше много дълго време. Тя ми обясни: „Разбирате ли, децата вече са пораснали. И от двадесет години слушам това „би трябвало“ - е, просто ми е лошо от това. И сега съм толкова свободен и щастлив, не можете да си представите! “

Ами представете си, макар и мъж. Голяма част от хората са израснали при социализма, където този проклет списък беше предлаган на момичета от ранна детска възраст.

„Трябва“ е мъжка дума. Човек със сигурност винаги трябва да прави нещо. Това е "записано" на неговите хромозоми. Щом се отпусне и забрави за това, той се превръща в домашно куче, като куче в скута. Само лаптопите поне не заемат много място. И не мърмори, че съпругата му дължи нещо.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft