Нещата, които в никакъв случай не трябва да правите в неделя

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Нещата, които в никакъв случай не трябва да правите в неделя
Нещата, които в никакъв случай не трябва да правите в неделя
3375
Нещата, които в никакъв случай не трябва да правите в неделя
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Когато все още живеех с родителите си, майка ми категорично ми забрани да пера в неделя . Струва си да се отбележи, че тя е напълно не суеверна жена: тя не се страхува от черни котки, спокойно ходи под стълба и понякога дори оставя нож на масата за през нощта. Затова такова отношение към прането винаги ме е изненадвало.

Веднъж тя ми призна, че майка й, баба ми, е била изключително набожна. Тя също не позволи на всички свои роднини да перат в неделя . Някои от поличбите, в които вярваше баба ми, ме изумяват дори и сега. Вижте ги тях!

Защо предците ни не перяха в неделя

Не е тайна, че народните знаци често се преплитат с православните традиции. Както знаете, неделята е свят ден, в който да се молите и да вършите добри дела. На седмия ден от седмицата би трябвало да си почине, както направил Бог.

Разбира се, в съвременния свят е трудно да се следват средновековните традиции. Между другото, свещениците не изискват такива жертви от вярващите. Те само подчертават, че на големите празници, които падат в неделя, наистина е по-добре да се откажете от почистването и ръчния труд.

Те включват Цветница, Великден, Коледа, Благовещение, Възнесение Господне и други. Много хора продължават да вярват, че работата по време на православните празници носи болести и пречки за семействата.

 

Народни поличби за пране

Но ако смятате, че прането е забранено само в неделя, значи силно грешите. Народните знаци предполагат много нюанси. Например, не можете да перете и в понеделник. Това ще ви привлече парични проблеми.

Прането и почистването в петък ще нанесат много щети на домакинските уреди. На този ден всичко ще падне от ръцете ви. Това е сигурен знак, че почистването трябва да бъде оставено за утре.

Не започвайте сутринта си с миене,и пране иначе ще измиете късмета си извън къщата. Късно вечерта също не е нужно да поемате мръсно пране. Не насочвайте вниманието на злите духове към себе си. Най-доброто време за пране е в средата на деня.

Неделни табели за почистване

Вглеждайки се в народните поверия, е лесно да се изчисли, че нашите предци обикновено са предпочитали да почиват в неделя. В крайна сметка всяка работа, която би могла да изцапа човек, била забранена в този ден. Достойните хора поддържаха чисти мислите и ръцете си.

Освен това според знаците не можете да метете в неделя. Подобно, това ще доведе до заболяване и провал. Но няма разяснения относно робот-прахосмукачката. Миенето на пода в този ден също не се препоръчва. В противен случай ще измиете положителната енергия от къщата.

За обща изненада на редакцията ни, и в неделя не можем да правим ръкоделие. Шиенето, плетенето и други фини двигателни дейности ще привлекат към вас ставни заболявания и проблеми със зрението. Има нещо в това, съгласни ли сте?

В неделя се въздържайте от клюки и мълчание, тъй като те могат да се върнат като бумеранг при вас И на този ден не се препоръчва да давате назаем пари . Това ви обещава финансови проблеми.

И най-интересното: народните знаци казват, че готвенето в неделя няма да доведе до нищо добро. Храната ще се окаже безвкусна и домакинята рискува да се нарани или изгори. Това е чудесно оправдание за поръчка на пица в неделя!

Съгласете се, ритъмът на живота на съвременната жена ви позволява да се справяте с повечето домакински задължения само в неделя. Особено що се отнася до храната. В края на краищата точно в неделя правим подготовка за делничните дни . Но наистина не обичам да перам в неделя . Правя това при нужда в средата на седмицата. И как е при теб?

Дай твоята оценка:
1 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft