Защо някои хора никога няма да се разболеят от коронавирус!

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
Здравни Новини
Защо някои хора никога няма да се разболеят от коронавирус!
28500
 Защо някои хора никога няма да се разболеят от коронавирус!


Академик на Руската академия на науките Арег Тотолян разказа в интервю защо някои хора са като имунизирани срещу коронавирусна инфекция .
Според специалиста по време на изследването е било възможно да се установи, че хората с високо ниво на интерферон-алфа, с високо съдържание на лимфоцити в кръвта, както и носители на някои генетични маркери, имат повишена защита.

По този начин високото ниво на интерферон-алфа, молекула, която се синтезира от клетките на имунната система и има пряк антивирусен ефект, намалява риска от инфекция на локално ниво. Доброто ниво на лимфоцити, както посочи Тотолян, показва, че човек е по-малко вероятно да се зарази, докато в случай на заболяване е по-рядко да се разболее тежко. Сред гените, кодиращи имунния отговор на човека, учените са идентифицирали два защитни алела (различни форми на един и същи ген – бел. ред.) и един, предразполагащ към заболяване, каза академикът.

Тотолян допълни, че има и други фактори, но проучването им е в начален етап. В същото време той отбеляза, че изброените причини не са абсолютни, така че трябва да бъдат оценени комплексно.
По-рано група учени, ръководена от Федор Кондрашов от Института за наука и технологии на Австрия, заяви, че новите варианти на SARS-CoV-2 са започнали да се разпространяват след премахването на ограниченията в много страни.
Те изградиха епидемиологичен модел и установиха, че рискът от мутации зависи от два фактора: дела на ваксинираното население и праговия брой на заразените. 

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft