Защо традиционната сватбена рокля е бяла?

вход през zajenata.bg
За Жената
Мода
Дизайнери
Защо традиционната сватбена рокля е бяла?
1920
Защо традиционната сватбена рокля е бяла?

Почти всяка жена мечтае един ден да се види в бяла рокля . Въпреки че през годините непрекъснато намалява броят на хората, вярващи в брака , голям процент от дамите не биха имали нищо против да се превърнат в чудесните принцеси , и да се облекат в красив бяла тоалет .

Странно или не, традиционната бялa рокля не е символ на чистотата и невинността. "Тук не става дума за чистота, а за богатство. В 18-19 век само богатите дами се омъжвали в бели рокли ", обяснява Едвин Ерман от лондонския музей" Виктория и Албърт ".

По това време не е имало пране и всички дрехи са се плакнеле на ръка. Именно затова само богатите, можели да си позволят сватбена рокля в бяло, носели дрехи в бяло, казват от prekrasna.

Бялата сватбена рокля е била популяризирана от кралица Виктория . Тя била облечена в бяла сватбена рокля по време на сватбата си с принц Алберт през 1840 година. През вековете роклята се развива, и е останала модерна и днес.

"Ако все пак искате да носите рокля в друг цвят, да отидете боси или да сте облечени в панталони, направете го! Най-важното нещо в брака е уважението, а не роклята, която носите на сватбения ден ", убеден е Едвин Ерман.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft