Защо трябва да започваме деня си с кафе с лимон - най-добрата женска напитка:

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
Здравословно хранене
Защо трябва да започваме деня си с кафе с лимон - най-добрата женска напитка:
1125
Източник: eva.bg
Защо трябва да започваме деня си с кафе с лимон - най-добрата женска напитка:

Всеки обича кафето си по различен начин - някои го предпочитат силно и късо, така че да ги "удари в петите", други пък харесват по-мекия му вкус с малко мляко или сметана, трети добавят захар, а четвърти - канела. Вкусове разни, както се казва, но учените са единодушни, че има една добавка, която прави от кафето истински женски еликсир .

Става дума за тръпчивия лимон , който прави с кафето неочаквано добра комбинация . Дали ще сложите няколко резенчета от цитрусовия плод , или ще изцедите в кафето си малко от сока му – при всички случаи няма да сбъркате.

Тази напитка събира все повече и повече почитатели. Ето защо:

кафе с лимон

Двойна порция антиоксиданти

Кафето съдържа важни антиоксиданти като флавоноидите. В комбинация с витамин C, който се съдържа в лимона, получавате двойна доза полезни антиоксиданти, които да се борят със свободните радикали през деня. Подобна напитка предотвратява окислителните процеси в организма, провокиращи преждевременно стареене, както и някои хронични заболявания.

По-добра имунна система

Ползите от витамин С са всеизвестни. Но малцина знаят, че кофеинът също е в състояние да засили естествената бариера на организма ни. Кафените зърна (т.е. това не се отнася за разтворимото кафе) съдържат желязо, цинк и няколко важни витамина от група В. Тези активни вещества стимулират производството на имуноглобулини (те неутрализират бактериалните токсини) и така тялото ни се подсигурява със защита срещу вируси.

кафе с резен лимон

По-добра когнитивна функция

Има защо много хора да не могат дори да си помислят за работа, преди да изпият кафето си. Кофеинът действа върху аденозиновите рецептори в мозъка, премахвайки усещането за сънливост и повишавайки работоспособността и концентрацията. Активните съставки в лимоновия сок имат подобен ефект. Той е по-слаб от кафето, но в комбинация с него можете да получите енергиен заряд за целия ден.

Физическа издръжливост

Да, комбинацията от лимонов сок и кофеин ще увеличи физическата издръжливост на организма ви. Така, с малко желание и хъс, ще можете да правите тренировките си по-пълноценно и ефективно, а после да се радвате на резултатите.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft