Идва ли лятото! Прогнозата за юни е готова:

вход през zajenata.bg
За Жената
Новини
Времето Прогноза
Идва ли лятото! Прогнозата за юни е готова:
7323
Идва ли лятото! Прогнозата за юни е готова:

Ето какво съобщи за БТА Анастасия Кирилова - синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология

Най-ниските температури през юни у нас ще бъдат между 7 и 12 градуса, а най-високите - между 32 и 37 градуса

По думите й, тази година през юни у нас се очаква средната месечна температура да бъде около нормата, която за по-голямата част от страната е между 20 и 22 градуса, по долината на река Струма - около 23 градуса, за високите полета - между 17 и 19 градуса, а за планините - между 3 и 12 градуса.

Месечната сума на валежите ще бъде около нормата, която в равнините е между 50 и 70 литра на квадратен метър, по Черноморието и долината на река Струма - между 30 и 50 литра на квадратен метър, а в планинските райони - от 70 до 130 литра на квадратен метър.

 • Месецът ще започне със сравнително студено време. На много места в страната ще има краткотрайни валежи, след обяд интензивни, с гръмотевици.

Ще има и условия за градушки. През втората половина на първото десетдневие на юни температурите бързо ще се повишат. Ще има повече слънчеви часове, на места и следобедни краткотрайни превалявания.
 • В началото на второто десетдневие на юни температурите относително ще се понижат, но ще останат близки до нормата. През повечето дни ще се задържи неустойчиво с условия за чести следобедни превалявания и с гръмотевична дейност. Слънчеви часове ще има преди пладне.

 • През третото десетдневие на месеца въздушната маса над страната ще се стабилизира. Ще бъде предимно слънчево, а превалявания и гръмотевици ще има на по-малко места. Температурите ще се повишат, прогнозира Анастасия Кирилова.

 • Дай твоята оценка:
  5 от 1 гласа
  Новини
  Мода
  Звезди
  Начин на живот
  Диети
  Красота
  още
  Любов
  Здраве
  Родители
  Коментари
  галерии
  Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
  още
  Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
  Design & Development: TaraSoft