Идва лято, време е да помислим за добрия външен вид

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
По-здрави
Идва лято, време е да помислим за добрия външен вид
2021
Идва лято, време е да помислим за добрия външен вид

Слънцето предизвикателно ни кани да събличаме дрехите си и да се радваме на топлината на лъчите му. И ние се изправяме пред огледалото и започваме внимателно да се взираме в отражението – отпусната кожа, няколко килограма повече, торбички под очите, подпухналост, целулит, който се вижда дори с просто око.

И сега, когато ги няма дългите ръкави, шаловете и дългите панталони, няма какво да ни скрие – истината излиза наяве и колкото и да не ни се иска да го признаем – това влияе на цялостното ни усещане и стоене в света. И без да искаме лошият външен вид влияе и на настроението ни и отношението ни към света и към другите.

 

А нали красотата извира отвътре и вътрешния мир определя външното ни състояние. Всъщност процесът е двустранен.

 

Ако се усещате подпухнали – коремът, лицето Ви са подути, крайниците са отекли, не можете да си сложите пръстените и чорапите оставят ужасни следи – значи най-вероятно задържате вода в организма. Задържането на вода се получава, когато в лимфната, кръвоносната система, тъканите се натрупат излишни течности. Това е процес, който обикновено се свързва с нарушен метаболизъм. Тялото може да задържа вода по редица причини – хормонални; свързани с начина на живот и хранене – прием на повече сол, обездвижване и редица други.

Може да изглежда парадоксално, но една от тези причини е именно дехидратацията. Колкото по-малко вода приемате, толкова повече тялото се запасява. Всички сте виждали изключително слаби хора с огромен корем. Излишната вода се натрупва много често в лимфната система, а тя, за разлика от кръвоносната, която винаги е в движение, зависи единствено от волевото движение на цялото тяло. Т.е., когато тялото ни спортува или просто се движи, лимфната система също се движи, а когато е в покой, тя също е в покой.

Най-добър пример за това е, че много често след дълъг сън се събуждаме с подути клепачи и крайници. Просто за дълго време лимфната ни система и била обездвижена и излишните течности не циркулират и не напускат тялото. Именно обездвижването много често води до задържането на вода или до така наречения „воден целулит“. Той е явление, което е изключително неприятно и засяга много дами.

Най-общо целулитът представлява натрупване на отпадъчни продукти, вода и мазнина в подкожния клетъчен слой. С разрастването си той притиска кръвоносните и  лимфните съдове. Закръгленостите, наречени гиноиди, не се трансформират винаги в целулит. Но под влияние на естрогена и заседналия начин на живот могат да раздуят мастните клетки понякога до 60 пъти над големината им. Притискайки колагеновите нишки, нервите и кръвоносните съдове, тези уголемени клетки затрудняват кръвообращението и лимфния поток. Вследствие това кръвоносните съдове пропускат част от водата и токсините навън. Съединителната тъкан се втвърдява, подува, оттича и задържа повече течности.

 

Една от основните причини за възникване на целулит са хормоналните изменения. Естрогенът способства отлагането на мазнини, потискайки процеса на използването им в качеството на гориво и попълвайки мастните депа на организма. Той играе ключова роля при развитието на определени тъкани и трупането на мазнини на определени места.

Затова прекомерното количество естроген в организма може да предизвика напълняване и поява на целулит. Допълнителни фактори могат да бъдат недоброто кръвообращение, наследственото предразположение, неправилният хранителен режим, липсата на движение, употребата на газирани напитки, алкохол и тютюнопушенето. Това е и причината колкото и скъпи мазила да употребяваме те не винаги да са ефективни. Всъщност е добре борбата с него да бъде комплексна – да се води и отвътре, и отвън.

 

Как да се справим със задържането на водата и целулита:

  • Приемайте повече вода. Много лесно може да изчислите колко литра вода са необходими за Вашето тяло. Умножете килограмите си по 0,03 и ще получите какво е идеалното количество за Вас. Например на дама, която тежи 52 килограма  са й необходими 1,56 литра вода дневно. Всички останали течности – чай, сокове, супи не са вода. Те са така наречената „течна храна“. Организмът я преработва, за да си набави вода.
  • Избягвайте прекомерната употреба на сол. Натрият има способността да се свързва с водата в организма и да поддържа запаса й.
  • Избягвайте газирани напитки и бързи въглехидрати. Те допълнително издуват червата. Освен това повишават кръвната захар и нивата на инсулин, което пък от своя страна води до задържане на повече натрий.
  • Движете се! При движение се засилва кръвообращението. Това означава, че по-бързо и лесно храносмилателните вещества се разпределят в организма и излишното се изхвърля навън. Така задържаните течности се раздвижват и напускат организма.
  • Стремете се да се храните здравословно. Приемайте повече храни, богати на фибри, които са чистач в червата и извличат излишната вода в организма.

Винаги можете да се доверите на природата и на продуктите от серията Ботаник ЦистиРен и Лейди хармония. Със силата на висококачествените си билкови екстракти, те подобряват метаболизма и детоксикиращите сили в организма. Лейди хармония подобрява хормоналния баланс, влияе на доброто настроение, добрия жизнен тонус, повлиява доброто състояние на кожата, косата и ноктите, и подпомага изчистването на излишните течности, и борбата с целулита.

А Цистирен се грижи за здравето на целия уринарен тракт, подпомагайки дейността на бъбреците и на пикочния мехур. За разлика от повечето дуретици обаче, които нарушават електролитния баланс в организма, екстрактът от Златна пръчица в Цистирен задържа калия, който именно е отговорен за намаляване на излишните течности в организма. Той намалява нивата на натрий в организма и увеличава производството на урина.

Лейди Хармония съдържа натурални екстракти от репей, центела, агнус кастус, селен и витамин Д3  с благотворно влияние върху женското здраве.

  • Подпомага хормоналния баланс в организма, нормалното протичане на менструалния цикъл и менопаузата.
  • Действа срещу мастните отлагания и целулита.
  • Влияе благотворно върху кожата и съединителната тъкан. 

 

Лейди хармония е изцяло натурален. Не съдържа животински продукти, оцветители и консерванти. Можете да намерите в аптеките без рецепта и онлайн на www.botanic.cc

Продуктът ЦистиРен е комбинация от синергично действащи натурални екстракти. Патентованият екстракт от Американска червена боровинка е с високо съдържание на проантоцианидини, тип А. Екстрактът от Златна пръчица подпомага изхвърлянето на микроорганизми и отпадни вещества от пикочните пътища и бъбреците, запазвайки калия и електролитния баланс в организма. Усилва защитните сили срещу инфекции в уринарния тракт.   

ЦистиРен не съдържа животински продукти, оцветители и консерванти. Напълно безвреден е и може да се приема от деца, бременни и кърмещи. Може да се използва и като превенция.  Можете да намерите в аптеките без рецепта или онлайн на www.botanic.cc

 

Казват, че красотата идва отвътре...

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft