Известен кардиолог алармира: любимият на всички българи зеленчук е смъртоносен за здравето! Ето кой е той:

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
Здравни Новини
Известен кардиолог алармира: любимият на всички българи зеленчук е смъртоносен за здравето! Ето кой е той:
2054
Източник: blitz.bg
Известен кардиолог алармира: любимият на всички българи зеленчук е смъртоносен за здравето! Ето кой е той:

От време на време се появява някой учен, който да заклейми дадена храна, за която не сме и подозирали, че може да крие опасности. Така се случи с любимата на поколения сланинка, след това с прясното мляко, а сега на прицел попадна един от любимите на всички зеленчуци.

Американският кардиолог Стивън Р.

Гъндри обяви за изключително вреден за здравето най-разпространен у нас и обичан от всичи българи зеленчук. Според него употребата на този зеленчук може да доведе до редица проблеми със здравето

Кардиологът от Омаха, Небраска, който е завършил в Йейл и се води и специалист по храненето, описва резултатите от изследванията си в книгата "Парадоксът на растенията: скритите опасности в "здравословните" храни, които причиняват заболявания и наддаване на тегло" (The Plant Paradox: The Hidden Dangers in "Healthy" Foods That Cause Disease and Weight Gain)  

Един от изброените в книгата му "здравословни" продукти, които предизвикват множество заболявания се оказват доматите . Д-р Гъндри отбелязва, че въпреки наличието на много витамини в доматите, зеленчуците могат да съдържат лектини

Това е вид протеин, който се произвежда от растенията за собствена защита срещу вредители. Лектините от своя страна представляват сериозна заплаха за човешкото здраве

Когато влязат в човешкото тяло, се задейства механизъм, който може да доведе до възпалителни процеси и различни заболявания. 

Лектините могат да унищожат здравите клетки, да причинят синдром на хронична умора, обрив по кожата, както и да повлияят негативно на мозъчната дейност и да причинят загуба на коса, твърди кардиологът. 

Той все пак признава, че доматите наистина съдържат много витамини и минерали, следователно те могат да бъдат профилактика на рака. В същото време американският кардиолог настоява и призовава хората напълно да се откажат от употребата на домати - сурови или сготвени.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft