Истинската история на красавицата, която се превърна в чудовище:

вход през zajenata.bg
За Жената
Любопитно
Истинската история на красавицата, която се превърна в чудовище:
85439
Истинската история на красавицата, която се превърна в чудовище:

Мери Ан Уебстър е родена през 70-те години на 19 век в бедно, многобройно английско семейство. Освен нея семейството има още седем деца. Известно е също така, че като младо момиче е била наета в лондонска болница, където е работила като медицинска сестра преди брака си. През 1903 г., на 29-годишна възраст, тя се омъжва за декоратора на цветя Томас Беван и приема фамилията на мъжа си.

Мери Ан Беван

Преди брака момичето живее нормално. Подобно на връстниците си, Мери Ан се интересува от външния си вид и дори може да се каже, че е много привлекателна. Но след брака животът й започна да се променя към по-лошо. С годините младата жена започва да усеща болки в ставите и мускулите. Честите пристъпи на мигрена също допринасят за неразположенията ѝ. Въпреки тези симптоми , Мери Ан няма време да се погрижи за здравето си, защото трябва да се грижи за децата, родени в брака - а те вече са четири на брой!

най-грозната жена

По този начин болестта се усложнява, а  промените във външния вид допълнително допринасят за гореспоменатите симптоми. Лицето на Мери Ан започва да придобива груби черти, както и носът, долната челюст и ушите. Черепът й започва да се удължава, а ръцете и краката й нарастват непропорционално. След известно време лекарите успяват да диагностицират болестта на жената - акромегалия .

жена акромегалия

Заболяването е свързано с нарушение на един важен елемент на мозъка, хипофизната жлеза, което кара пациента да произвеждат в излишък хормон на растежа. Понастоящем болестта може да бъде лекувана успешно и всички нейни симптоми да бъдат облекчени, но в началото на ХХ век медицината все още не е напълно способна да се бори с болестта. В резултат на това няма и следа от някогашната красотата на Мери Ан! Околните започват да обръщат внимание на особения й външен вид, а някои дори й се подиграват ... Но въпреки това съпругът подкрепи жена си и дори не помисля да се разведе с нея.

Мери Ан най-грозната жена

1914 г. семейството е сполетяно от нещастие - съпругът на Мери Ан, Томас, почива. Това е много труден момент за жената, тъй като трябва да изхрани четири деца! Първоначално тя се захваща с каквато и да е работа, докато не разбра за конкурс в Англия за титлата „ Най-грозната жена “. Мери Ан решава да участва в този конкурс и не е странно, че печели титлата!

След много успешни представления, които освен това са добре платени, жената през 20-те години привлича вниманието на американеца Сам Гампец, собственик на цирк, който й предлага работа в неговото шоу. Мери Ан се съгласява на това предложение и се мести в Америка със семейството си. В Ню Йорк тя прекарва по-голямата част от времето си в цирка на Кони Айлънд.

Мери Ан жената чудовище

Мери Ан се завръща в Европа само веднъж - поканена е на световното изложение в Париж през 1933 г. Мери Ан почива на 59-годишна възраст. Това вероятно се дължи на усложнения, свързани със заболяването ѝ - с течение на времето органите на пациентите с акромегалия започват да се разширяват, като се притискат един към друг, а освен това развиват и артериална хипертония. Много пациенти умират в доста млада възраст.

акромегалия промяна

Трябва да се каже, че въпреки трудностите като здравословни проблеми, загубата на близък човек, подигравките на околните, Мери Ан е силна жена и любяща майка, която не оставя децата си в бедност и им дава шанс за пълноценен живот.

Дай твоята оценка:
4 от 6 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft