Какви трябва да са отношенията с родителите на съпруга-Не се изненадвам, че не ми харесват сладкиша, защото съм го приготвила аз

вход през zajenata.bg
За Жената
Любов
Връзки
Какви трябва да са отношенията с родителите на съпруга-Не се изненадвам, че не ми харесват сладкиша, защото съм го приготвила аз
2875
Какви трябва да са отношенията с родителите на съпруга-Не се изненадвам, че не ми харесват сладкиша, защото съм го приготвила аз

Дори и да сте от двойките, в които мъжът и жената смятат, че са от хората създадени един за друг, раздорът може да възникне с активна намеса в отношенията на други роднини. Всъщност често се случва родителите на партньора да се окажат непоносими и комуникацията  с тях изглежда мъчение.

И днес ще обсъдим какво да правим, ако отношенията с роднините на съпруга не се развият.

Възможно ли е да се спаси семейството, или ще е необходимо да се вземат крайни мерки ?


По-възрастни роднини
„Ние живеем със съпруга си от пет година в пълна хармония . Но не мога да нарека идеалната ни връзка и всичко това заради родителите му. Те са старомодни хора с  бръмбари в главата. Изглеждат безконфликтни, но винаги недоволни от всичко, никога няма да подкрепят, няма да похвалят. Те обсъждат всякакви дреболии и шушукат зад гърба ти”, казва 23-годишната Елена.

„Вече не се изненадвам, когато не ми харесват сладкиша, само защото съм го приготвила аз. Такива абсурдни ситуации се случват всеки път, когато идваме на гости. Чувствам се неловко и самотно в такива моменти. А съпругът ми мълчи.

„Разбирам, че съпругът ми не иска да обиди майка си и баща си, че той ги приема такива, каквито са. Но когато видя колко добре се разбират, започвам да изпитвам същото дразнене  и към него. Спохождат ме мисли за развод, за да не виждам повече тези вечно недоволни лица. И ако всичко е толкова лошо, може би бракът ни е грешка? “, пита жената.

В този случай просто искам да се радвам, че Елена и съпругът й не живеят под един покрив с родителите му, а се виждат само от време на време. И въпреки че една жена идеализира отношенията си със съпруга си и се опитва да бъде едно с него, в действителност всичко е различно. И това е нормално, защото всички хора са различни.

Може да не харесваме някаква черта на любим човек, неговото хоби или навик. Освен това може да не харесаме някой от неговите роднини. Това се случва непрекъснато и е погрешно да се опитвате да избягате от такова нещо чрез развод, защото в нова връзка със сигурност ще имате свои собствени проблеми, с които ще трябва да се борите или да се справите.

„Преди да мисли за развода, Елена трябва да анализира омразните черти на съпруга си, които той демонстрира, в компанията на родителите си. Със сигурност една жена е наранена от факта, че е беззащитна срещу недоволните роднини, а любимият й съпруг не бърза да я защитава “, казва психотерапевтът Наталия Тонкина.
„И боли толкова много, че понякога искаш да се разведеш, ако не можеш да свикнеш с това поведение. Но в края на краищата вероятно мъжът й също трябва да се примири с чертите, които също не харесва в любимата си жена. В крайна сметка именно във взаимните компромиси се крие семейното щастие. Няма да има взаимни отстъпки - ще започнат кавги, които няма да донесат нищо добро ”, прогнозира експертът.

Семейството на съпруга е второто семейство за жена му. Въпреки това, не всички имат страхотни отношения. Вероятно жената се е надявала, че семейството на съпруга й ще може да й даде топлината, която не е получила от собствените си родители. Но разчитането на това е безразсъдно.

В крайна сметка да бъдеш различен е нормално, дори за любящи хора. И приемането на тези разлики е едно от най-трудните изпитания, през които трябва да преминеш в една връзка.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft