Какво да направим, за да не се заразим с коронавирус по доставените храни и пратки

вход през zajenata.bg
За Жената
Любопитно
Какво да направим, за да не се заразим с коронавирус по доставените храни и пратки
991
Какво да направим, за да не се заразим с коронавирус по доставените храни и пратки

Определено трябва да обърнем внимание и на това, ако искаме да се предпазим напълноо от вируса.

Засега лекарите не са единодушни дали и колко коронавирусът оцелява на повърхности. Например, според центровете за контрол и профилактика на заболяванията в САЩ, коронавирусът не може да бъде предаден по този начин.

 

В New England Journal of Medicine обаче са публикувани доказателства, че той може да живее на картонени повърхности до 24 часа.

Във всеки случай в ситуация на глобална пандемия е по-добре да се защитите и да внимавате за колетите и дори хранителните пакети, които куриерите доставят директно до вратата.

 

Препоръки за това как правилно да се постъпва с картонените опаковки и чанти даде старшият вицепрезидент на Amazon Джей Карни. Той каза, че тяхната компания редовно се консултира с лекари, които дават съвети как да защитят клиентите при получаване на колети. Засега има само два начина.

 

Дезинфекция

Експертите съветват да избършете с дезинфектант всички пакети, които получавате. Говорим за гелове и други течно-съдържащи алкохол течности. Избършете самия пакет и изхвърлете пакета или кутията, в която е бил доставен. За предпочитане извън къщата.

След като направите всички тези манипулации, не забравяйте да измиете добре ръцете си със сапун.

 

Изолация

Ако сте твърде притеснени и се страхувате да не се заразите, тогава можете да оставите колета на някое необитаемо място за известно време. Това може да бъде антре или гараж.

Експертите твърдят, че държането на пакета в изолация за няколко часа (максимум 24) е достатъчно, за да стане безопасен./ zdrave.to

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft