Какво е Боуен терапия?

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
Процедури
Какво е Боуен терапия?
6519
Какво е Боуен терапия?

 

Боуен терапията е холистичен и многомерен подход към облекчаване на болката и изцеление, постигаща забележителни резултати през последните 50 години. Тя основана от Том Боуен, според който лекува източници на болка в опорно-двигателния апарат , неврологични, нервно-мускулни, или болки в меките тъкани или фасция .

Фасция е специфична форма на съединителната тъкан , която представлява триизмерна мрежа около всяка тъкан в тялото. Фасцията обхваща нервите, костите, артериите, вените и мускулите . Ето защо фасциалната дисфункция може да повлияе на всяка структура, мускулни, нервни и органи на тялото. Тя е богат набор от рецептори , които силно влияят върху нервно-мускулни физиологията на организма в много и сложни начини, които могат да се видят в раздела Боуен изследвания.
Боуен терапията действа чрез фасциални техники за освобождаване и интеграция, стимулиране на специфични рецептори , които дават възможност на самия орган за коригиране на дисфункции и възстановяване на хомеостаза (равновесие) на холистично ниво. Чрез лечение на причините, а не симптомите, Боуен терапията последователно показава, че може да има трайно изцеление и облекчаване на болката. Боуен терапията лекува цялото тяло и оказва цялостен ефекти например при липса на енергия, стрес или емоционални проблеми.
Налице е много широк спектър от остри и хронични заболявания, за които Боуен терапията е предоставя резултати от дългосрочни бързи ремисии до значително подобрение в представянето на проблеми с движението, физиологията, болка, стрес и общото благополучие. Условията, които могат да реагират добре, включват:

Остра и хронична болка с мускулно-скелетната система или неврологични произход
Фибромиалгия,
Болки в гърба
Лумбаго,
Ишиас,
Хроничен синдром на умората,
Болки във врата ,
Болка в ръката и синдром на карпалния тунел
Болка в рамото
Болка в краката и краката
Емоционална депресия и стрес,
Астма ,
Спортни и други травми

Основната полза на Боуен терапията е в дългосрочен план , или трайното освобождаване от болка , стрес и подобряване на физическото и емоционалното състояние и насладата от живота . Допълнителни ползи могат да включват повишена енергия, подобряване на имунната система, ребалансиране на тялото, подобряване на циркулацията, лимфен дренаж и детоксикация. Тя е много нежна, релаксираща и неинвазивна и затова е идеална за всички, включително деца и възрастни хора.

Loading the player...
Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft