Как да се спасите от токсичен човек, който постоянно се оплаква и отнема жизнената ви енергия

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Позитивни мисли
Как да се спасите от токсичен човек, който постоянно се оплаква и отнема жизнената ви енергия
31886
Как да се спасите от токсичен човек, който постоянно се оплаква и отнема жизнената ви енергия

Способността да се показва емпатия и съпричастност се счита за положително качество. Но е важно да го упражнявате правилно.

Ако след разговор с друг човек се чувствате изтощени, тогава трябва да помислите как да промените поведението си.

В нашия живот има много проблеми. Естествено, те също са с нашите роднини и приятели и често се налага да слушаме оплаквания за нещо или за някого. От една страна, естествено, хората искат някак си да облекчат напрежението, да излязат и ние допринасяме за това. От друга страна - постоянното слушане на оплакванията на други хора отнема енергията ни.

Влиянието на негативен човек

  • Някои хора говорят за проблемите си, за да получат подкрепа и съвети. Има и други, които просто искат да хвърлят отрицанието си на друг.
  • Трябва да се научите да ги различавате.

Може би хората, принадлежащи към втората категория, ще ви наричат ​​нечувствителен егоист, когато откажете да се срещнете с тях. Може би те ще се опитат да внушат чувство на вина или нещо друго, което е неприятно. Това не е страшно. Компенсацията ще бъде вълна от енергия и усещане за самочувствие, след като се откажете от този токсичен контакт.
 

Защо да не слушате оплаквания?

Защото онзи, който само се оплаква, не прави нищо, за да промени живота си. Обичайно е да играе ролята на обиден. Това е неговият психотип, такъв е мирогледът му.

Ти го слушаш, но как ще му помогнеш? Никак! Той няма нужда от помощ, той трябва да говори. Разговорът без цел няма смисъл.
Оплаквайки се, той подсъзнателно и понякога съзнателно отнема вината си за личния провал. С такива хора трябва да работи специалист, който знае как да повлияе на начина им на мислене.


Най-голямото отрицателно въздействие върху човека е неговата собствена лоша мисъл.
Никога няма да реши проблема с непрекъснатото оплакване, защото той самият не възнамерява да ги разреши. Никога не утешавайте душата му със състрадание, защото то няма нужда от него. Всичко, което търси, е да намери освобождаване от отговорност за собствената си съдба. Това е невъзможно.

Какво се случва с нас, когато постоянно слушаме оплаквания?
Ние отдаваме енергията си напразно. Искаме да помогнем, но решението на проблема не идва. Опитваме се отново и отново и в резултат на това сме изчерпани.

ПЪРВИТЕ ПРИЗНАЦИ НА ИЗТОЩЕНИЕ

  • Емоционален дисбаланс
  • Трудности при решаването на собствени проблеми
  • Проблеми със концентрацията
  • Появата на негативни мисли

Какво можем да направим, за да избегнем оплакванията?

Задайте дистанция и я поддържайте

Може би, оплаквайки се отначало, те ще се чувстват обидени от безразличието ви. Но всъщност, ако всички спрат да слушат безкрайните разговори за това че никога нищо не се получава, че светът е много враждебен към него, всички се опитват да го прецакат, той най-накрая ще реши проблемите си, вместо да говори само за тях или просто да спре да се фокусира върху лошите неща.

Нека жалващият се разбере, че няма кой да носи отговорност за случилото се, освен той самият.

Да предположим, че слушате такъв човек. Ако е така, отделете време да му кажете честно, че има един проблем, който е по-голям от оплакването му и това е негативното му отношение към ситуацията и живота като цяло.

Не показвайте "слабост"

Оплакващият се е манипулатор. Не му показвайте желание да се съгласите с него по този въпрос. Така ще убиете и двамата-себе си и него.

Негативното отношение на личност, която се оплаква, никога няма да спре. След като ви изчерпи вас, той ще се насочи към нова жертва.

Задайте граници

Помолете го да зачита правото ви на лично пространство. А също и за избора на темата на разговора. Можете да кажете, че не искате да говорите през цялото време за "трагедии и неприятности". Тогава човекът ще бъде принуден да отвлече вниманието от негативните теми.

Може би знаете други ефективни начини за комуникация с негативните хора ? Напишете в коментарите.

Дай твоята оценка:
5 от 3 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft