Как да си отгледате палма от костилка- толкова е просто, че веднага ще запретнете ръкави

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
За Дома
Как да си отгледате палма от костилка- толкова е просто, че веднага ще запретнете ръкави
73528
Как да си отгледате палма от костилка- толкова е просто, че веднага ще запретнете ръкави

Палмата е универсално растение, което е много популярно, защото изглежда страхотно, престижно, не се гледа много трудно и пасва на всеки интериор, но за съжаление не е много евтино. Какво ще стане, ако искате екзотично палмово дърво, но не можете да си го позволите? Решението е да си го посадите сами

отглеждане на палма

Палмата не е капризно растение, което може да бъде отглеждано у дома без много трудности, най-важното е да следвате указанията за засаждане и грижите, които трябва да положите след това. Палмите са страхотни любители на слънцето, така че растението е хубаво да бъде позиционирано в южната страна. През първите пет години растението изглежда много скромно, чак след 5-7 година започва да прилича на истинска палма..

 

Инструкции:

Можете да засадите финикова палма от костилката на една фурма. 

отглеждане на палма

Първо внимателно извадете костилката от фурмата и внимателно изплакнете под топла вода. Уверете се, че няма дори и най-малка частици от плода, защото това ще причини гниене в почвата след засаждането.

Оставете най- добре поне за 1 ден, за да може да изсъхне добре

Надраскайте костилката леко с камъче или с нокти, или пък с шкурка, за да може да набъбне по- лесно. След това я накиснете в топла вода около 35 градуса в продължение на три дни, като сменяте водата на всеки 6 часа. Когато костилката видимо се надуе, може да бъдат засадена в земята.

За засаждане вземете малка саксийка с тор. Хубава е да бъде с равни части пясък и торф.
Потопени костилката в земята вертикално, не много дълбока, около 1,5 см дължина. Поставете саксийката на топло място . Не забравяйте да поливате с вода

Семената растат за 1-6 месеца . Когато достигнат дължина 8-10 см дължина е време да я присадите в друга по- голяма саксийка. 

Оптималната температура за палмата е 22-25 ° C през лятото и 16-18 ° C през зимата. Не по-малко важно за растението е доброто осветление, основното е пряката слънчева светлина да не пада върху него директно, особено през лятото, иначе не можете да избегнете изгаряния по листата. За напояване на палмовите дървета използвайте вода със стайна температура. Поливайте дървото 3 пъти седмично през пролетта и лятото, а през зимата веднъж седмично ще бъде достатъчно.


Препоръчва се младата палма да се пресажда веднъж годишно в нов съд, чийто диаметър е с два сантиметра по-голям от предишния.

Не спирайте дотук, попълнете колекцията от екзотични растения и скоро ще можете да създадете истинска оранжерия у вас. В края на краищата такава зимна градина е мечтата за всеки цветар, което е напълно осъществимо.

Дай твоята оценка:
3 от 6 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft