Как трябва да постъпи дъщерята с майка, която все още иска да се налага и да я контролира, когато вече е на 35 години

вход през zajenata.bg
За Жената
Родители
Аз пораснах
Как трябва да постъпи дъщерята с майка, която все още иска да се налага и да я контролира, когато вече е на 35 години
26030
Как трябва да постъпи дъщерята с майка, която все още иска да се налага и да я контролира, когато вече е на 35 години

Свръхпротекцията на родителите винаги е измъчвала порасналите деца, но този проблем придоби особено гротескни размери в обществото ни в последно време.

Всъщност е трудно да се говори за здравословни граници в отношенията между членовете на семейството, особено като се има предвид съвместното съжителство между тях на малко пространство, очертано от размерите на един, примерно двустаен апартамент. Историята на Ирина е ярък пример за това.

Същността на проблема

Доскоро 35-годишната Ирина беше доволна от живота си .

Собствен апартамент, утвърдена кариера, просперитет, изобилие от господа - какво повече бихте искали? Но след кавга между родителите на Ира, животът на бизнес дамата се превърна в истински кошмар. Когато Анастасия Петровна и Иван Ефремович, родителите на нашата героиня се скараха, майка й се премести в апартамента на Ира!

Анастасия Петрова обясни действията си просто. Казват, че тя и Иван Ефремович са дали апартамента на Ира, когато тя е навършила пълнолетие, следователно те все още имат права върху него . Ира може да освободи малко пространство за майка си, нищо няма да загуби от това. Тогава обаче, майката на бизнесдамата започва да възстановява реда в къщата на дъщеря си по своите собствени правила!

Анастасия Петровна се опитва да управлява живота на дъщеря си , сякаш е още тийнейджърка . Тя й диктува кога да се прибира у дома, какво да облече, с кого да общува, какво да яде. При най-малкия опит за неподчинение вдига скандали!

Иван Ефремович би се радвал да помогне на дъщеря си, но всичките му опити за помирение се посрещат враждебно от Анастасия Петровна. Последната капка за Ира беше следващото решение на майка й. Докато дъщеря й е на работа, Анастасия изхвърля цялото съдържание на хладилника, като го заменя с домашно приготвена храна и сега заплашва да направи същото с гардероба й!

Не е лесно решение

От една страна, майката винаги е майка, поради което Ирина все още не е решила да изгони майка си от къщата . И уважението към майката, което е вкоренено от детството, се усеща. От друга страна, Ира отдавна е възрастна жена със собствен живот и няма да търпи дълго такова неуважение, дори от собствената си майка.

Както и да е, експертите смятат, че в този случай Ира не може да избегне сериозен разговор с майка си. Една жена, волю или неволю, ще трябва ясно да постави границите си и да изправи родителя си пред свършен факт. В крайна сметка сега майката на Ира е тази, която отказва да работи върху проблемите й и дори манипулира дъщеря си в същото време!

За да разреши ситуацията, Ира ще трябва да бъде търпелива и да не се поддава на провокациите на Анастасия Петровна. Само тогава нещо може да стигне до жената. Е, Иван Ефремович ще стане съюзник на дъщеря си в този случай. Какво бихте препоръчали на Ира? Споделете вашите мисли в коментарите!

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft