Кариера или бебе?

вход през zajenata.bg
За Жената
Родители
Бременност
Кариера или бебе?
2352
Кариера или бебе?

Днес, като че ли е много модерно да бъдеш преуспяваща бизнес дама и да разчиташ изцяло на себе си, във всяко едно отношение. Кариерата ти дава възможност да осигуриш бъдеще на децата си, да ги изпратиш в престижно училище или университет и пр.

Всичко това е прекрасно! Но дали е най-важното?

Не рискувате ли да пропуснете най-важните периоди от живота на детето си? И не се ли страхувате, че ще се изгуби връзката между родители и деца , която не се печели на работното място?

кариера или бебе

Много жени, заслепени от желанието си за кариера, дори не се решават да имат семейство. Не може да не сте чували репликата: „ Още не съм готова за бебе ”. Винаги се намира някакво извинение, като например трябва да се върна веднага на работа и няма да има кой да ми помага при отглеждането на детето , предстои ми повишение и не е най-удачния момент да раждам, мъжа ми си сменя работата, не искам тялото ми да се променя и пр. Същевременно, времето си лети с пълна сила, докато не осъзнаят, че нищо друго не се случва в живота им, освен работата.

Ако решите да изоставите кариерата си за кратко, за да имате бебе, бъдете готови, че може да изпаднете в депресия. Напълно естествено е да не ви бъде лесно да се разделите с досегашния ви начин на живот. Но, това не означава, че трябва да скъсате всички контакти със заобикалящия ви свят. Трябва да разберете, че с появяването на бебето животът ви няма да се промени коренно, а ще се запълни. Освен това, ще се почувствате сякаш сте се преродили. Ще преживеете заедно най-важните моменти от живота, нали раждането на бебе е онова, заради което сте създавали и уреждали живота си.

Разбира се, може да се появят неприятни моменти във връзка с вашата фигура . Много жени са уверени, че след раждането на бебето тяхната изваяна момичешка фигура завинаги ще остане само спомен. Естествено, желанието винаги да останете съвършена, изисква определена работа над себе си и над волята ви. Самоусъвършенстването е значително по-приятно от ежедневната деградация да стоите пред телевизора с пакетче чипс или шоколад.

Освен това, не забравяйте, че колкото по-млада сте, толкова по-бързо и лесно ще се възстанови организма ви след раждането . Също така, според много изследвания, бременната жена става по-женствена и красива, а много мъже дори я смятат за много сексуална. 

Кариерата, фигурата и материалните неща са просто предлог, че не сте готови за бебе, с който се извинявате най-вече пред себе си. Единственото, което бихте могли да постигнете е един ден да съжалявате, защото разбирате, че на-важното във вашия живот е останало някъде зад гърба ви!
 

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft