Кацнал от Китай пътник в България предизвика паника на летището, заради температурата си

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
Здравни Новини
Кацнал от Китай пътник в България предизвика паника на летището, заради температурата си
6569
Източник: dnes.bg
Кацнал от Китай пътник в България предизвика паника на летището, заради температурата си

Сред българите, които пристигнаха от Китай, има един с температура 37,1°C, който вече се намира под наблюдение в болница "Св. Марина" във Варна, съобщи здравният министър Кирил Ананиев, който  провери работата на термокамерата на Терминал 2 на летище "София".

На Терминал 1 камерата е монтирана и още днес ще заработи, но там се прилага безконтактно измерване на температурата с т.нар.

"пистолети", каза той.

На летището във Варна се очаква също термокамерата да заработи днес, а до петък ще получат такава и на летището в Бургас, където към момента температурата на пристигащите пасажери се мери с "пистолет".

Ананиев обясни, че ссички пътници на летище "София" минават през термокамера, която определя точната температура на всеки един от пасажерите.

Когато температурата на пасажера е над 37°C, той се отвежда в стаичка и попълва анкетен лист. С него се установява състоянието му и дали има притеснения, болки, неразположения и др., добави той.

"Хората с температура се извеждат от летището през специална врата и там чака санитарен автомобил. На база на организацията, която сме създали с лечебните заведения, ако човек е заподозрян, че има някакви опасности от заболяване се отвежда в лечебно заведение, което сме определили. За София това е ВМА, за Варна – болница "Св. Марина, за Бургас – Областната болница", допълни той, цитиран от "Фокус".

Според Ананиев организацията и координацията на летищата за опазването на здравето на гражданите е много добра.
На летището в София има най-малко 10 души от здравните служби на Министерството на здравеопазването, както и съответните екипи на Гранична полиция, летищните власти и Агенция "Митници".

Създадена е необходимата организацията и всяка от тези институции знае в каква ситуация се намесва в пропускателния процес на летище "София", посочи Ананиев.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft