Кога по-голямото ви дете в готово да гледа по-малкото

вход през zajenata.bg
За Жената
Родители
Аз пораснах
Кога по-голямото ви дете в готово да гледа по-малкото
1111
Кога по-голямото ви дете в готово да гледа по-малкото

 

Да оставим децата сами вкъщи е неизбежно в определен момент, особено когато е трудно да си позволим бавачка, а майка ви живее извън града или пък вие предпочитате за нея стандартната роля на баба, която децата виждат през уикендите и по празници. Когато имаме деца с голяма разлика , това може да се окаже удобно.

Скорошно проучване на щатски учени показва, че почти всички деца на възраст 11-13 години, на които са поверени грижи за по-малко братче/сестра, знаят към кого да се обърнат при проблеми с чужд човек или със здравето, но 40% признават, че са оставили детето без надзор, а 20% са отваряли вратата на непознат.

Преценката за годността на детето зависи най-вече от самото дете и доколко добре го познавате. Взима ли то правилни решения? Как се държи с по-малкото братче/сестра?

Можете да помогнете на детето си да се подготви за такива задължения като разигравате сценарии (например „Какво ще направиш, когато на вратата се позвъни?”). Освен това започнете с кратки периоди, като постепенно удължавате времето им сами. Може да се окаже, че детето ви е по-отговорно, отколкото си мислите, но опитайте да направите тази преценка обективно.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft