Кокосови гнезда от 3 съставки: Нежни, вкусни, топят се в устата! На вкус са точно като десертче Баунти:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Кокосови гнезда от 3 съставки: Нежни, вкусни, топят се в устата! На вкус са точно като десертче Баунти:
Кокосови гнезда от 3 съставки: Нежни, вкусни, топят се в устата! На вкус са точно като десертче...
1300
Източник: За Жената
Кокосови гнезда от 3 съставки: Нежни, вкусни, топят се в устата! На вкус са точно като десертче Баунти:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Тези нежни кокосови гнезда са истинска наслада за всички любители на кокос – лесни са за приготвяне, с богат и кремообразен вкус, който се топи в устата.

Само с три основни съставки и по избор допълнителна сметана ще създадете около 35 до 38 сладки лакомства, които ще зарадват всички. Ето какво ви е необходимо за експресните и много вкусни Кокосови гнезда от 3 съставки :

Кокосови гнезда от 3 съставки

Необходими съставки:

  • 200 мл сметана за разбиване
  • 200 г бял шоколад
  • 200 г кокосово брашно

И също:

  • 3 супени лъжици кокосово брашно
  • 3 супени лъжици Нутела (или друга сметана по избор)

Приготвяне:

В купа на слаб огън загрейте течната сметана.

Нарежете белия шоколад на по-малки парченца за по-бързо разтопяване и го добавете към загрятата сметана.

шоколад в сметана

Снимка: YouTube

Бъркайте непрекъснато, докато шоколадът се разтопи напълно и се смеси със сметаната. След това добавете 200 г кокосово брашно и разбъркайте добре до получаване на хомогенна смес.

кокос в шоколада

Снимка: YouTube

смес кокоски

Снимка: YouTube

Покрийте купата с пластмасово фолио и я поставете в хладилника, за да се охлади и стегне за поне два часа.

Когато сместа стегне, загребете количество колкото орех с лъжица и оформете на топчета. Оваляйте всяко топче в останалите три супени лъжици кокосово брашно.

смес за сладки

Снимка: YouTube

овалване в кокос

Снимка: YouTube

С помощта на дръжката на кухненска лъжица (или с пръста си) направете кладенче в центъра на всяка топка. Поставете лъжица Нутела или друг крем по ваш избор във всяко кладенче.

отвор в сладките

Снимка: YouTube

шоколад в кокоските

Снимка: YouTube

Можете да ядете гнездата веднага – те са меки и сочни.

кокоски с шоколад

Снимка: YouTube

Ако искате да се стегнат малко, поставете ги в хладилник за 15 до 20 минути.

кокосови гнезда

Снимка: YouTube

кокоски с шоколад

Снимка: YouTube

Сервирайте и се насладете на изключителния им вкус!

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft