Колко време действа слънцезащитният крем

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
Здравни Новини
Колко време действа слънцезащитният крем
833
Колко време действа слънцезащитният крем

Слънцезащитният продукт се поставя 20 минути преди да се излезе на слънце и действа в рамките на 2 часа. Това каза за Радио "Фокус" – Пирин специалист по кожни и венерически болести Д-р Валерия Матеева.

По думите й защитата, която е посочена на опаковката на продукта е тази, която би била осигурена два часа след нанасянето в оптимална концентрация.

"Следователно е необходимо да се нанесе едно доста солидно количество от продукта по инструкции на производителя, за да получим фактора, който е написан на опаковката. В ежедневието много рядко нанасяме количеството, което производителя допуска, че трябва да бъде нанесено и ние получаваме доста по-малка защита. Затова е много важно да нанасяме продукта на два часа както е показано на опаковката, за да може да имаме определен фактор, който да е достатъчен", каза още д-р Валерия Матеева. Тя коментира и въпросът свързан с необходимостта да се нанасят такъв тип продукти и през останалите месеци от годината.

"Лятото ние предупреждаваме за риска от слънчево изгаряне. Рискът от стареене на кожата, появата на други доброкачествени или злокачествени образувания съществува през цялата година. Причината е, че кожата помни всеки един час, в който е била изложена на слънце", допълни д-р Матеева. Тя уточни, че дори в облачните дни, когато няма слънцегреене – UV лъчите достигат до кожата и имат определено въздействие.

"На първо място това е стареенето, което се предизвиква от слънцето и на второ място това са клетъчните мутации, които настъпват и появата на новообразувания. Затова всеки един ден от годината е препоръчително дори в градовете да се нанася фотозащита при излизане навън сутрин. Това е така наречената градска фотозащита, за да може да обере UV лъчите, които се излъчват през цялото време и да намали темпа на фотостареене и съответно риска от поява на новообразувания", каза още д-р Валерия Матеева.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft