Коронавирус Превенция: Правила за дезинфекция на продукти

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
Здравни Новини
Коронавирус Превенция: Правила за дезинфекция на продукти
4620
Коронавирус Превенция: Правила за дезинфекция на продукти

В трудния карантинен период и в светлината на последните събития хората все повече се тревожат от мерки за сигурност от нов смъртоносен вирус. Експертите разказаха колко чисти са продуктите в магазините и как правилно да ги дезинфекцират.

Сега мнозина са на отдалечена и отдалечена работа, а у дома е трудно да се въздържате от изкушението да хапнете вкусно. Донасяйки продукти от магазина, мнозина се притесняват от наличието на вируси и как правилно да дезинфекцират хранителни пакети.

Важни съвети за безопасност

На първо място, експертите препоръчват да се направи място в коридора, където покупките ще бъдат подредени, за да не ги вкарат в кухнята веднага след магазина. За пътуване до мястото на закупуване на продукти е най-добре да използвате торбичка, която по-късно може да се измие и изсуши добре. Ако се използват пакети, тогава трябва да се отървете от тях незабавно. Временната опаковка изисква незабавно изхвърляне.

Преработка на плодове и зеленчуци

Дезинфекцията на плодове и зеленчуци от магазина изисква купувачът да го обработи при пристигането си. Това може да стане под течаща вода. Използването на продукти като сапун не е забранено. След това продуктите се слагат в гевгир. Първо трябва да ги поръсите с преварена вода, а след това студена, което ще елиминира бактериите и вирусите от външния слой продукти, но по това време вътрешната част остава безопасна за консумация. Ако направите всичко бързо, тогава плодовете и зеленчуците ще бъдат безопасни за ядене и няма да страдат по никакъв начин.

Обработка на хлебни изделия

Експертите съветват първоначално да се закупуват хлебни изделия в запечатана опаковка. При липса на опаковки или ако по някаква причина тя е била счупена, е необходимо да се проведе топлинна обработка. За да направите това, можете да използвате подгряваща подложка или тиган.

Преработка на яйца

Този продукт винаги изисква обработка от човек, преди да го постави в хладилник за друга храна. Когато купувате яйца, трябва да помислите за сода, с която те лесно се обработват в специален разтвор. След като измиете яйцата в него, трябва да ги държите под течаща вода известно време. След всички процедури изсушете продукта и го избършете със салфетка с леки движения.

Готова обработка на ястието

Понастоящем експертите не препоръчват закупуване на готови ястия, но ако няма друг избор, тогава тези продукти трябва да се съхраняват в уплътнител. След като отпечатате всяко ястие, е необходимо отново да направите обработка върху тях. Необходимо е да се извърши обработка с помощта на антисептик на елементите на опаковката, който ще се съхранява в хладилника.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft