Майка и дъщеря се борят с рак-Парченца от тумора са изпратени по целия свят за проучване преди 18-ия рожден ден

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
Здравни Новини
Майка и дъщеря се борят с рак-Парченца от тумора са изпратени по целия свят за проучване преди 18-ия рожден ден
15881
Майка и дъщеря се борят с рак-Парченца от тумора са изпратени по целия свят за  проучване преди 18-ия рожден ден

Майка и дъщеря споделиха как се сблъскват заедно с лечението на рак след две шокови диагнози с интервал от месеци. 49-годишната бизнес дама Ники Хътчинсън се лекува от лимфом на Ходжкин - рак на лимфната система - диагностицирана през 2019 г.,  а дъщеря ѝ Ерин Чапел два дни преди 18-ия си рожден ден през януари 2020 г., че има  злокачествен тумор на матката.

Туморът на Ерин е толкова рядък, че е идентифициран само при 10 души на нейната възраст в цял свят и симптомите й започват като това, което тя смята за периодични спазми.

Сега на 19 години на Ерин трябваше да ѝ премахнат яйчниците, но тя казва, че ако майка й е била с нея по време на изпитанието, е било по-малко трудно.

"Беше невероятно, че и двете имахме с кого да поговорим за рака." каза Ерин, чийто баща Ян Чапел, на 52 години, работи като строител. „Бихме могли да споделяме неща като страх да не знаем дали ще ни убие. „По същия начин, дълбоко в съзнанието си, исках да не го споделям с майка си, тъй като не исках и тя да е болна. „И преди бяхме близки, но този опит определено ни сближи още повече.“ Майка и дъщеря, когато Ники преминаваше през химиотерапия

Ракът на Ники е открит, когато тя е откарана по спешност в болница след период на заболяване и необяснима загуба на тегло, причинени от изключително тежък случай на млечница. Бучка на шията, която тя смята за подута жлеза, бе открита от лекарите като ходжкинов лимфом, който се описва като необичаен рак, който се развива в лимфната система. Ерин казва: „Бях смаяна, когато разбрах. Толкова се радвам, навреме е отишла в болница. Ако това не се беше случило, днес може би нямаше да я има. Както напреднал, така и агресивен, ракът се беше разпространил в костния мозък и бъбреците на Ники по времето, когато е диагностициран. В очакване на ядрено-магнитен резонанс на Ерин в болница през януари 2020 г.

Без лечение лекарите казват, че ще й останат само шест месеца живот. И така, тя започна химиотерапия почти веднага, през октомври. Поради отслабеното състояние на майка си, Ерин първоначално се обръща към татко си Иън за помощ при нейните болезнени крампи, които първоначално лекарите смятат, че са неракови маточни израстъци, наречени миома.

Ерин е оперирана, за да ги премахне, но до Коледа - въпреки че майка Ники беше без рак - тя изпитва повече болка от всякога. Тя казва: „Стигнах дотам, че можех да понеса само да седна на тоалетната и да плача. Това беше начина, по който си представям родилните болки.  

„Една вечер през януари слязох долу с толкова болка, че помолих татко да ме заведе в болница.“ Спешните разкриха, че след нейната операция на миома през ноември се е развил 7 см дълъг тумор, който е пролапирал през шийката на матката, като е обърнал матката й „отвътре навън“. Според медицинското списание Cureus, маточната рабдомиосаркома е „изключително рядка“, като по-малко от 35 случая се съобщават в медицински списания на английски език по целия свят. Ерин казва: „Просто не можех да спра да плача. Никой не знаеше защо имам този рак.  

Ники помогна на Ерин да премине през хистеректомия, замразяване на яйцеклетките и отстраняване на яйчниците, както и пет дни химиотерапия (въпреки че трябваше да бъде сама поради ограничения на коронавируса). Двойката се защити заедно и през май 2020 г. на Ники беше казано, че е в ремисия, месеци преди Ерин да получи същата новина през август 2020 г. Принудена да напусне колежа, когато й беше поставена диагнозата, сега Ерин изучава курс за достъп до висше образование в колежа Ексетър и планира да учи психология в университета. Тя каза: „Ракът и Ковид ни отнеха последната година - така че сега не можем да чакаме какво ни носи бъдещето“. Майка и дъщеря сега

Мама Ники казва: „Диагнозата на Ерин беше сърцераздирателна, защото тя беше с мен на всяка крачка от моя опит с рака, но трябваше да я махна на вратата на болницата благодарение на Ковид. "Иска ми се на Бог да е било обратното - щях да дам всичко за мен, за да получа това, което имаше Ерин, защото операцията промени живота й завинаги и вече имам двете си прекрасни деца." Тя добави: „В известен смисъл се радвам, че първо имах рак, защото той го демистифицира за Ерин, тъй като тя беше до мен през целия процес, от диагнозата до ремисията.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft