Всеки, който е опитвал пълнени чушки със заквасена сметана, знае колко са вкусни. Буквално можете да се насладите на всяка хапка.
За читателите на "За Жената" сме подбрали уникална рецепта за домашно мезе/предястие, с което да посрещнете скъпи гости или което да поднесете към силна домашна ракийка.
Необходими са две седмици, за да се мариноват чушките и заедно със заквасената сметана да придадат уникалния и незабравим вкус. Ето необходимите продукти за Мариновани пълнени чушки със заквасена сметана:
Мариновани пълнени чушки със заквасена сметана
Продукти:
- 1 кг чушки Сомборка
- 1,5 кг заквасена сметана 20% масленост
- 50 г сол
Начин на приготвяне:
Измийте чушките, отстранете семките и ги оставете да изсъхнат.
Снимка: YouTube
След това добавете половин чаена лъжичка сол към всяка чушка, като я разпределите равномерно по вътрешността.
Снимка: YouTube
Снимка: YouTube
Оставете чушките, с отвора нагоре, да престоят една нощ. На следващия ден отцедете течността, която са отделили, и ги оставете да изсъхнат.
След това ги напълнете с пълнежа от заквасена сметана, към който сте добавили три супени лъжици сол. На дъното на съда, например пластмасов съд с капак или голям стъклен буркан, сложете слой заквасена сметана, след което подредете пълнените чушки, плътно една до друга. Притиснете ги леко, след което покрийте с нов слой заквасена сметана.
Снимка: YouTube
Снимка: YouTube
Повторете процеса, докато не разпределите всички чушки. Разпределете сметаната отгоре, като покриете чушките напълно. Затворете плътно съда и го оставете в хладилник за две седмици преди употреба.
Снимка: YouTube
Снимка: YouTube
Когато чушките се мариноват, може да опитате първата партида (със сигурност ще направите и втора, че и трета)!
Снимка: YouTube
Да ви е сладко!