Медено обвиване

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
СПА
Медено обвиване
3036
Източник: spa-life.bg
Медено обвиване

Това е най-мощното и многообразно по своето въздействие върху организма вид обвиване, благодарение на уникалните свойства на меда.

 

Медът е стопроцентов натурален продукт. Процесът на създаването му е уникален, никакви изкуствени форми не могат да възпроизведат неговите полезни качества.

Като химически състав медът представлява смес от полизахариди (около 72%) и вода. Благодарение на съдържащите се в него в голямо количество витамини от групите В, Н, К, С, Е, А, ензими, ферменти, антиоксиданти, минерали, органични и аминокиселини, микроелементи и други полезни вещества, кожата получава активно подхранване и овлажняване. Като биологично активно вещество медът леко и изцяло се всмуква от кожата и прониква дълбоко в тъканите. В състава за обвиване, освен различните сортове мед и цветен прашец, могат да се включат етерични масла, винени дрожди, растителни екстракти, лечебна кал, млечни протеини и други компоненти. Меденото обвиване повишава имунитета, стимулира обменните процеси в кожата и подкожно-мастната тъкан, активизира липолизата , допринася за премахването на излишната течност, отстранявайки подпухналостта. Притежава лифтинг ефект , антицелулитно, бактерицидно и лимфодренажно действие, абсорбира токсините и шлаките и ги извежда от организма, изсмуква мазнините . Всичко това води до прочистване на организма и предотвратява натрупването на мазнини.

Меденото обвиване подобрява периферното кръвообращение и тъканното дишане, засилва оттичането на междуклетъчните течности, оказва противовъзпалително въздействие, изглажда повърхността на кожата и насърчава резорбцията на грубата съединителна тъкан (белези, разтягания, целулитни фиброзни капсули) чрез подобряване на храненето на тъканите, оформя контурите на тялото. Явявайки се естествен хидрорегулатор, то спомага за възстановяване на оптималното ниво на овлажняването на кожата, възвръщайки нейната младост, еластичност и красота.

Меденото обвиване е изотермично, тъй като не се изисква използването на термоодеяло поради това, че при по-висока температура медът губи полезните си свойства, а при по-ниска – кристализира. Процедурата на обвиване обикновено се предхожда с един от видовете пилинги, масаж, сауна или хидропроцедура. След това на тялото се нанася сместа на меденото обвиване и се завива с полиетиленова кърпа за 20-30 мин. Впоследствие се прави лек релаксиращ масаж, който спомага за дълбокото проникване на активните вещества в кожата. Накрая се взима душ, тялото се загръща с топъл халат и така се отпочива за около 15-30 мин. След тази процедура обикновено на тялото не се нанасят никакви козметични средства, тъй като няма такава необходимост. Вашата кожа става копринено гладка.

Този вид обвиване е прекрасна процедура, влизаща в антистресови, антицелулитни и детоксикационни програми, предлагани от SPA центровете. След процедурата вие още дълго ще усещате приятна топлина, ще отбележите значително намаляване на физическата умора и напрежение, ще се възхитите на неочаквания подарък – потресаващо качество на вашата кожа!

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft