Медицинска сестра с COVID-19 се самоуби, за да не зарази други хора

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
Здравни Новини
Медицинска сестра с COVID-19 се самоуби, за да не зарази други хора
16874
Медицинска сестра с COVID-19 се самоуби, за да не зарази други хора

34-годишна италианска медицинска сестра се е самоубила, след като е дала положителен тест за коронавирус. Тя се е страхувала да не зарази някой друг и това е причината да сложи край на живота си.  Даниела Трези е работила на първа линия по време на пандемията в Ломбардия, най-засегнатият регион в Италия.

Националната федерация на медицинските сестри на Италия потвърди за смъртта й. 

Оттам споделиха, че жената е страдала от тежка форма на тревожност, защото се е притеснявала да не разпространи вируса, докато се бори с епидемията.  Трагичният инцидент се е случил след като Италия регистрира 743 смъртни случая за едно денонощие. 

Даниела Трези работеше в интензивното отделение на болницата "Сан Джерардо" в Монца, на около девет мили от Милано, но е била поставена под карантина, след като започнала да има симптоми на заразата и дала положителен тест за коронавирус.  Медсестрите споделиха още, че миналата седмица е имало същия случай във Венеция, като допълва, че причината е била същата. 

"Всички ние избрахме професията си за добро, но и за лошо. Ние сме медицински сестри. Всички виждат нивото на стрес, на което сме подложени", споделят от федерацията.  Генералният мениджър на болницата "Сан Джерардо", Марио Алпароне, заяви, че Даниела е била пратена вкъщи болна още на 10 март и че тя не е била под наблюдение. 

Съдебните органи разследват смъртта й. Цифрите, публикувани от италиански изследователски институт вчера, показват, че около 5 760 здравни работници са били заразени с COVID-19. Тези 5 760 здравни работници са само 8% от всички случаи на заразени в Италия. Към момента броят им е 69 176. 

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft