Патладжаните се нарязват на шайби, осоляват се и се оставят да се отцедят от горчивия сок.
	Овалват се в брашно и се изпържват до златисто в сгорещеното олио.
	Доматеният сос се приготвя, като в сгорещения зехтин се запържват лукът и чесънът, нарязани наситно, и се прибавят наситнените печени чушки.
	Добавят се пасираните домати от консерва, посолява се, слага се захарта и се оставя да къкри на слаб огън 10 минути.
	Тавата за печене се намазва с малко от доматения сос, а останалият се оставя да изстине. Подреждат се шайбите изпържени патладжани.
	Върху тях се слагат шайби пресни домати, отгоре шайби моцарела и се поръсва с настърган пармезан и накъсан пресен босилек.
	Отново се редят патладжани, домати, моцарела, пармезан и босилек.
	Към охладения доматен сос се прибавят двете яйца, леко разбити, и ястието се залива със сместа.
	Поръсва се с настърган пармезан и се пече на 180 градуса 20 минути.
	
	Съвет:
	Когато оваляте патладжаните в брашно, е добре да ги оставите за малко, за да се овлажни брашното. Така при пърженето мазнината няма да изгори бързо. 

                                
                            
                                
                                
                                
                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                








