Мъж закла жена си заради Фейсбук

вход през zajenata.bg
За Жената
Инциденти
Мъж закла жена си заради Фейсбук
16227
Източник: Блиц
Мъж закла жена си заради Фейсбук

Зарязан съпруг закла жестоко жена си на многолюден площад, докато й е връщал нейни вещи след разпада на брака им, стана ясно в съд вчера. 26-годишният Ти Медланд се въоръжил с четири ножа преди да нападне с един от тях 24-годишната Саманта Медланд.

Медланд от Пийсхевън, който бе описан в съдебната зала като „сприхав и егоцентричен“ мъж, който е неспособен да се примири с отказа, е разбрал, че тя се сближава с мъж, която е познавала и в миналото, разбраха съдебните заседатели.
Също е известно, че Медланд е направил многократни опити да оправи нещата и да спаси брака си, но те се оказали безплодни и само отдалечили още повече госпожа Медланд. Прокурор Ричард Бартън каза, че на 28 януари тази година Саманта се е изнесла от дома на майка му, за да живее с приятелка, взимайки само най-необходимото със себе си. Госпожа Медланд по-късно се уговорила да се срещне със съпруга си, за да си прибере нещата от бившото общо жилище.

По думите на Бартън, те са се срещнали, Медланд се е разгневил и е извадил четирите ножа, които бил скрил у себе си. „Той е използвал един от ножовете, за да я нападне. Тя е паднала на паважа, а той коленичил над нея, за да й попречи да избяга, като е продължил да я ръга“, каза Бартън.

Бартън разказа още на съдебното жури за четирима мъже и осем жени, на които Медланд е изпратил есемеси, в които е заявил намерението си да извърши убийство и да се самоубие. Медланд, който отрича да е виновен за убийството, е използвал паролата на съпругата си, за да влезе в нейния акаунт във Фейсбук, за да я следи. От съобщенията, които тя си разменяла с приятел, Медланд разбрал, че тя се сближава твърде много с Крис Уудс, и че с бракът им е категорично свършено. „Виждането на тези съобщения, които ефективно подкрепили това, което тя му е казвала, е засилило чувството, че той е предаден и е подсилило гнева му“, каза Бартън.

Двамата се запознали в клуб в Лутън на 19 ноември 2010 г. Младежите се харесали почти мигновено благодарение на споделената си любов към метала и компютрите и само месец по-късно, на Коледа те се сгодяват. Два месеца по-късно Медланд напуска родния Съсекс, за да заживее със Саманта в Лутън.

По думите на Бартън, Медланд е имал проблеми с намирането на работа, а когато госпожа Медланд изгубила работата си в хотел, двойката се преместила в Съсекс, където живеела в дома на майката на Ти, Джанет. През същия период Саманта забременява, но до януари миналата година, по времето на първия видеозон, става ясно, че тя е пометнала, което оказало допълнително напрежение върху връзката.

По същото време почива и дъщерята на Медланд от предишна връзка. Той изпаднал в сериозна депресия, срещу която започнал да взима медикаменти. На свой ред госпожа Медланд „се справяла с нещата по-добре“. Тя си намерила нова работа, на която впоследствие получила повишение. С времето обвиняемият е прекарвал все повече време у дома, играейки компютърни игри, отдалечавайки се от Сам.

Връзката им, която е била силна в първите месеци, е започнала да се влошава. На парти по случай настъпването на 2012-та година Медланд се държал сприхаво, след което госпожа Медланд му казала: „Гледай сега, бракът ни вече не върви“. В следващите седмици майката на Медланд се настроила срещу двойката и в крайна сметка казала на младите да се изнесат от дома й.

Преди да се срещне със съпругата си, Медланд е качил във Фейсбук линк към серия интимни снимки и клипове на двамата как правят секс. В коментар към линка той нарича бившата си жена „лъжлива, изневеряваща, предателкса к...а, която е унищожила всичко, което той е обичал и е вярвал“.

Три от четирите ножа, с които Медланд искал да заколи жена си, са били сватбени подаръци. Четвъртият, който най-вероятно е бил използван за убийството, е бил джобно ножче.

В деня на убийството Медланд вече се бил срещнал един път в центъра на Брайтън, за да даде на бившата си нейните вещи, но бил забравил някои неща, включително хард диск с лична информация. Пътувайки с автобуса, за да се срещне за втори път с госпожа Медланд, той е изпратил есемеси на някои свои приятели. Единият гласял „единственото нещо, което искам сега е убийство/ самоубийство“. В друг се казвало: „Аз се шегувам с убийство/самоубийство, но няма да е толкова смешно, ако го направя“.

На втората среща Медланд се е срещнал със съпругата си около 20:43 часа в Брайтън. По време на предаването на вещите той й казал, че ще се самоубие. „Каквото и да е било казано впоследствие, то е оказало сериозен драматичен ефект върху него. Той е извадил един от ножове и го е използвал, за да наръга Сам. Тя е паднала на земята, а той се е качил върху нея, затискайки я с колене“, добавя Бартън.

Приятелят на госпожица Медланд, Бен Кенеди само е видял отдалеч как жената пада на земята. Той после осъзнал „за свой ужас“, че Медланд, докато „леко я е удрял с юмрук“, той е имал нож в ръката си и я е ръгал. Около двамата се насъбрала тълпа, а Медланд използвал ножа, за да си пререже вените на китките и да се наръга в крака. Когато той казал, че ще остави жената, ако някой му даде цигара, очевидец сложил такава до него.

После пристигнала полицията и о задържала. Госпожа Медланд била откарана в болница, но усилията на медиците да я спасят, не са дали резултат. Тя е имала рани по скалпа, челото, бузите, врата, корема и гърба.

Тестове установиха, че по време на убийството Медланд не е бил под влиянието на алкохол или наркотици. Медлан се признава за виновен в непредумишлено убийство и отхвърля обвинението е предумишлено убийство. По думите му, по време на престъплението той е страдал от психическа болест, която „значително е намалило неговата отговорност“. 

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft