Най-богатият мъж на света се развежда след 25 години брак-Кой ли е поискал развода?

вход през zajenata.bg
За Жената
Звезди
Най-богатият мъж на света се развежда след 25 години брак-Кой ли е поискал развода?
3023
Най-богатият мъж на света се развежда след 25 години брак-Кой ли е поискал развода?

Изпълнителният директор на "Амазон" Джеф Безос, обяви, че се развежда със съпругата си Маккензи след 25-годишен брак. Новината шокира света, тъй като двамата изглеждаха като стабилно и щастливо семейство, изградило заедно империя.

Джеф Безос, който е на 54 години и е признат за най-богатия мъж в света, подчерта, че разводът е по взаимно съгласие.

"Чувстваме се невероятно щастливи, че сме се намерили и сме много благодарни за всяка от годините, през които бяхме женени", пише в изявлението. Освен това той смята брака си за успешен.

 

Състоянието на Безос е изчислено на 160 милиарда долара. Джеф Безос и Маккензи живеят във Вашингтон, където режимът е на съпружеска имуществена общност. Това означава, че натрупаните през брака активи се разделят 50 на 50, ако няма предбрачно споразумение. Изглежда такова няма.

И така бе повдигнат въпросът коя е Маккензи Безос и защо би искала да се раздели със съпруга си, с който делят 4 деца, 25 години любов и... 160 милиарда долара?

Джеф и Маккензи Безос се запознават, когато той е вице-президент на хеджфонд, а тя се явява на интервю за работа, тъкмо завършила Принстън и преместила се в Ню Йорк.

Сключват брак само след шест месеца през 1993 година.

Офисът ми беше точно до неговия и по цял ден слушах сладкия му смях, спомня си Маккензи в интервю за Vogue през 2013г. Как може да не се влюбиш в този смях?

По това време Джеф е знаел точно каква жена търси - "находчива" - а Маккензи се вписвала точно в това определение. Двамата се сгодяват само 3 месеца по-късно и се женят след още 3 месеца.

Докато следва в Принстън, Маккензи е асистент на писателката и нобелов лауреат Тони Морисън. 87-годишната Морисън споделя, че Маккензи е била "една от най-добрите студентки в класовете ѝ по творческо писане".

Самата Маккезни запазва страстта към писането и е автор на няколко книги. Тя разкрива, че Джеф е най-големият ѝ фен и винаги прочита книгите ѝ преди всички останали. 

Известно време след сватбата и двамата напускат работата си на Уолстрийт и се преместват в Сиатъл, където Джеф Безос отваря книжарница в интернет - началото на "Амазон". Маккензи е шофирала от единия до другия край на страната, докато Джеф е записвал плановете си за старта на Амазон. 

"Споделих на съпругата си, че искам да напусна работа и да започна нещо ново и лудо, което сигурно няма да проработи, като повечето нови начинания. Нито един от нас не знаеше какво ще последва, но тя се впусна в начинанието заедно с мен. Тя ми вдъхна кураж и ме подкрепи", разкрива Безос в интервю през 2010г.

Първоначално двамата живеят в апартамент с една спалня в Сиатъл. Джеф работи денонощно над проекта си.

Нямах идея с какво се захващаме. Нямах никакъв бизнес нюх, но го правех с огромно желания, разказва Маккензи.

Тя разкрива още, че е отложила написването на първата си книга с 10 години, за да може да отгледа децата им. 

Писането е странна професия, не можеш да разчиташ само на нея. Ето защо реших първо да отгледаме децата си и след това, ако мога, да се отдам на писането.

 

През 2014г. Маккензи учредява организация за борба с насилието, в която взимат участие редица известни личности. А миналата година двамата с Джеф дариха 2 милиарда долара в помощ на фонд, който помага на бездомни семейства.

Двамата пишат в изявлението за развода си, че ще продължат да си партнират като колеги, приятели и родители.

Не е ясно защо двама човека, които са били заедно половината си живот и са изградили съвместна империя, решават да се разделят, но едно е ясно  - Маккензи Безос е на път да се превърне в най-богатата жена в света и то заради развода си!

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft