Най-добрият подарък, с който да зарадвате децата

вход през zajenata.bg
За Жената
Родители
Аз пораснах
Най-добрият подарък, с който да зарадвате децата
1317
Най-добрият подарък, с който да зарадвате децата

Има нещо невероятно във връзката между баба и дядо и внуци и е много по-дълбоко от просто родство. И въпреки че популярната мъдрост гласи, че за да отгледаш дете, ти трябва цяло село, това не е единствената причина, поради която общуването с баби и дядовци е полезно за децата .

Ето 5 причини, поради които близката връзка с баби и дядовци е най-добрият подарък за всяко дете:

Творческо здраво семейство

1.

Децата винаги ще имат допълнителна подкрепа.

Проучване в Оксфордския университет установи, че децата, които са близки до своите баби и дядовци, имат по-малко емоционални и поведенчески проблеми и са по-способни да се справят с травматични житейски събития като развод или тормоз в училище.

Бабите и дядовците могат да осигурят усещане за сигурност и подкрепа, която помага на децата в неблагоприятни ситуации.

2. Родовата памет и самоидентификацията помагат на децата да издържат по-добре на трудности.

Други проучвания показват, че наличието на идентичност между поколенията или разбирането на семейната история и как те се вписват в нея може да направи децата по-издръжливи и да им помогне да контролират по-добре живота си, дори когато светът извън тяхното семейство изглежда неконтролируем.

Психолозите, които изследвали стрес толерантността на децата след терористичните атаки на 11 септември, открили, че тези, които знаят повече за семейната си история, се справят по-добре със стреса. Тези знания могат да помогнат на детето да разбере, че е част от нещо по-голямо от себе си. Осъзнаването на факта, че предишните поколения са преживели трудните си времена помага на децата да се справят с трудностите и да се върнат към нормалното.

Творческо здраво семейство

3. Тесни отношения с баби и дядовци учат децата да бъдат по-спокойни във възрастта.

Всички ние ще остареем и, разбира се, не искаме следващото поколение да ни дискриминира, когато това се случи. За щастие, най-добрата противоотрова срещу възрастта е развитието на положителни отношения между децата и техните баби и дядовци.

Според проучване, в което са участвали 1511 белгийски деца на възраст от 7 до 16 години, децата, които са близки до бабите и дядовците си, са по-малко пренебрежителни към по-възрастните хора.

Децата, които са имали лоши отношения с по-възрастни роднини (не непременно по отношение на броя на контактите, а по-скоро по тяхното качество), често се отнасят с по-пренебрежение към възрастните хора.

4. Общуването с по-възрастното поколение предпазва от депресия.

Проучванията, проведени в Бостънския колеж през 2014 г., откриват връзка между деца с по-възрастни роднини и по-ниски нива на депресия при всички членове на семейството. Внуците запознават по-възрастните си роднини с джаджи и съвременни устройства, докато бабите и дядовците споделят житейски опит и съвети.

5. Децата помагат на бабите и дядовците да живеят по-дълго.

Науката най-накрая доказа, че да бъдеш с баба и дядо е полезно не само за детето, но и за самите тях. Децата стават по-издръжливи, а бабите и дядовците стават по-здрави.

Изследователите са установили, че грижата за внуците удължава живота на възрастните хора средно с пет години. Общуването между поколенията е наистина печелившо!

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft