Хрупкави тиквички по вкусен и лесен начин... Вместо на котлона се пекат във фурната, готови са за миг! Много са вкусни като основно ястие или като гарнитура, а с млечен сос са просто върхът! Когато опитате тази лесна рецепта, ще спрете да ги приготвяте по класическия начин - стават и по-хрупкави, и по-вкусни, и по-здравословни от пържените! Ето необходимите продукти за Най-хрупкавите тиквички на фурна :
Най-хрупкавите тиквички на фурна
Продукти:
- 6 тиквички
- 2 чаени лъжички сол
За паниране:
- 4 белтъка
- 2 супени лъжици вода
- 1,5 чаши брашно (250 мл)
- 1 чаена лъжичка чесън на прах
- ¼ чаена лъжичка черен пипер
- ¼ чаена лъжичка сол
- ½ чаша настърган пармезан
- 2 чаши галета (претцели)
- 10 супени лъжици олио
Приготвяне:
Обелете тиквичките, разрежете ги наполовина и всяка половинка разрежете по дължина на три парчета.
Снимка: YouTube
След това ги измийте и попийте излишната вода. Намажете обилно голяма тава за печене с олио и я оставете настрана.
Първо поставете тиквичките в смес от брашно, пармезан и подправки, след това в разбитите белтъци, към които сте добавили две супени лъжици вода, и накрая в галетата.
Снимка: YouTube
Подредете тиквичките в тава, поръсете с останалото олио и печете в предварително загрята фурна на 210 градуса за около 35 минути или докато покафенеят хубаво.
Снимка: YouTube