Най- добрите упражнения за вкъщи за жени над 40, с които ще изваяте тяло като богиня, като че не излизате от фитнес

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
Фитнес и Спорт
Най- добрите упражнения за вкъщи за жени над 40, с които ще изваяте тяло като богиня, като че не излизате от фитнес
19021
Най- добрите упражнения за вкъщи за жени над 40, с които ще изваяте тяло като богиня, като че не излизате от фитнес

Забавянето на метаболитните процеси, хормоналните трансформации, заседналият начин на живот, неправилното хранене са спътниците на съвременната жена в разцвета й. След 40 години укрепването на тялото, особено при жените, играе първостепенна роля. На тази възраст натоварването прогресира както на работното място, така и у дома. Но за да бъдете здрава и с добра фигура, трябва да се погрижите за себе си. Съгласни ли сте?

 

Нашите треньори разработиха ефективен набор от упражнения за жени над 40 години, които ще помогнат да останете млади, активни и привлекателни за дълго време! Ако преди не сте се занимавали със спорт, тогава трябва да започнете постепенно, дозирайки натоварването.

КОМПЛЕКС ДОМАШНИ УПРАЖНЕНИЯ

Бягането на място 

ще помогне за загряване на мускулите и разтягане на ставите, насищане на тялото с кислород и подобряване на резултатите от последващи тренировки, за да се правят редовни бягания навън

Важен бонус от ежедневния джогинг на място е тренировка за стави, сухожилия и връзки. Ежедневно 15 минути джогинг ще удължат физическата младост на тялото, забавяйки естествения процес на стареене.

„Стол срещу стената“


На пръв поглед упражнението може да изглежда доста просто, но след 30 секунди ще почувствате как задните части буквално ви изгарят и мускулите на краката се стягат. Упражнението увеличава издръжливостта на  тяло, укрепва колянните стави и развива равновесието.

Застанете с гръб към стената, натиснете здраво с раменете и задните части. Направете крачка напред, сложете краката си на ширина на раменете, ръцете са притиснати към стената по тялото. Плъзнете гърба си към стената, бавно клякайки надолу. Спрете, когато бедрата ви са успоредни на пода, а ъгълът на коляното е 90 градуса.

Останете в това положение толкова дълго, колкото можете. Идеалният резултат за жена е 60 секунди. Започнете с 30 секунди, като увеличавате времето всеки път. Това е полезно упражнение, което можете да правите всеки ден.

"Супермен"


Легнете по корем, краката са изправени, ръцете са изпънати напред, лицето гледа в постелката. Изпънете ръцете си и ги повдигнете успоредно на пода, откъсвайки раменете и гърдите, както и краката, с лицето надолу през цялото време. Задръжте в това положение за няколко секунди, след което бавно се върнете в изходна позиция. Повторете 8-10 пъти.

Слайд на стената


Това домашно упражнение работи добре за укрепване на мускулите на горната част на гърба и не е без основание често срещано при физическата терапия. Застанете с гръб към стената, задната част на главата, плешките и дупето докосвате стената, стъпалата са разположени на 30 см от стената.

Повдигнете ръцете, свити в лактите нагоре, и притиснете гърба към стената- това е началната позиция. Поддържайки точки на контакт, движете ръцете над главата си, без да ги повдигате от стената. Затворете ръцете над главата си и се върнете в изходна позиция. Направете 12-15 гладки повторения.
 

Планк 

ще укрепи коремните си мускули и мускулите корсет, правилна стойка, помпа ръцете си и бедрата си просто, бързо, ефективно и без усилие

Поддържайте нормален ритъм на дишане, усещайте напрежението на коремните мускули, бедрата, ръцете и гърдите. Започнете с 15 секунди, като постепенно работите до минута. Правете упражнението всеки ден след събуждане - резултатът няма да отнеме много време!

 


Затанете на четири крака, прави ръце опирайте на пода. Изправете гръбначния стълб и стегнете коремните мускули, така че тялото да образува права линия от раменете до таза. Поддържайки гърба си в първоначалното си положение, стиснете дупето и повдигнете крака, огънат в коляното, в съответствие с тялото. Задръжте за 1-2 секунди, спуснете крака до изходна позиция. Направете 12-15 повторения за всеки крак.


 

Тренировка с ластици

Фитнес ластик е примитивна машина за домашни упражнения, достъпна за всички. Малък еластичен латекс пръстен ще се побере дори в джоба ви, а тренировката с него замества изтощителните тренировки във фитнес залата.

Еластичните ленти се продават в комплект и се предлагат с различна разтегливост, така че лесно можете да променяте натоварването.

 

Стъпки на пейката

Застанете пред степер (пейка, диван, стабилен стол), направете крачка нагоре, направете пауза за секунда и долна част на гърба със същия крак, като едва докосвате пода. Повторете движението, докато не почувствате парене в дупето. Направете същото и за другия крак.
 

Като отделяте малко време за себе си поне 2-3 пъти седмично,  жената се трансформира и придобива жизненост. Гимнастиката не трябва да се подценява! Упражненията за жени след 40 са източник на втора младост за тези, които желаят да подобрят своето благосъстояние и да се променят тялоти си. Редовните тренировки подобряват настроението, подобряват мозъчната дейност, правят съня по-силен и продуктивен без най-ниакква инвестиция . Основното желание!

Не забравяйте да спазвате нашия ефективен набор от упражнения и не бъдете мързеливи да го правите редовно. След няколко седмици, забелязайки резултатите, можете спокойно да го препоръчате на приятелите си! 

 

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft