Пригответе у дома хрупкави мариновани пилешки бутчета, запечени с ориз. Фантастично ястие, към което ще се пристрастите още след първата хапка.
Вешани пилешки бутчета
Продукти:
- 9 пилешки бутчета
 - 5 г сладък червен пипер
 - 40 мл соев сос
 - 20 г чесън (2 скилидки)
 - 15 г разтворимо кафе
 - 2 г смлян черен пипер
 - 3 г сол
 - 30 мл зехтин
 - 300 г ориз
 - 700 мл вода
 - 200 г замразен зелен грах
 - 250 мл пилешки бульон
 - 200 мл готварска сметана
 - 3 г куркума
 
Приготвяне:
Поставете пилешките бутчета върху твърда повърхност. Направете разрези от двете страни с нож.
Поставете бутчетата в купа.

Снимка: YouTube
Добавете сладкия червен пипер и разбъркайте с ръце.

Снимка: YouTube
Изсипете соевия сос в отделна купа. Настържете ситно чесъна.
Добавете разтворимо кафе, черен пипер, сол, зехтин и разбъркайте.
Изсипете соса в купата с месото и разбъркайте добре.

Снимка: YouTube
Покрийте купата с фолио и оставете да се маринова за 30 минути.

Снимка: YouTube
След като изтече времето, поставете бутчетата върху твърда повърхност.
Върху тях поставете решетка за фурна и прокарайте по-тясната част на бутчето между решетките (виж снимката).

Снимка: YouTube
Поставете ориза в отделна купа и го покрийте с вода.
Разбъркайте и прецедете ориза през цедка.
Поставете ориза на дъното на тава за печене и добавете граха.

Снимка: YouTube
Залейте с пилешкия бульон и сметаната.
Накрая добавете куркумата и разбъркайте всичко добре. Поставете тавата за печене на дъното на фурната.

Снимка: YouTube
Закачете решетката с пилешките бедра над тавата за печене и затворете фурната.

Снимка: YouTube
Пече се 40 минути на 180°C.

Снимка: YouTube
Можем да сервираме.

Снимка: YouTube
Желаем ви добър апетит!

Снимка: YouTube

                                            
                                        




                                        
                                        
                                        
                                        
                                        







