Не се страхувайте от остаряването: Основни правила за красота над 40 години. Изглеждайте като на 20

вход през zajenata.bg
За Жената
Красота
Грижа за кожата
Не се страхувайте от остаряването: Основни правила за красота над 40 години. Изглеждайте като на 20
43619
Не се страхувайте от остаряването: Основни правила за красота над 40 години. Изглеждайте като на 20

След като стигнете до определена възраст, правилната грижа се превръща в ключов момент. Годините изискват по-добра диета, повече физически упражнения или поне разходки, редовно отстраняване на грима и нанасяне на подходящи кремове за лице.Но с тези няколко прости правила, вие изобщо няма нужда да се страхувате от остаряването, тъй като всяка друга епоха, така и тази носи своите радости.

 

Здравословно хранене

Тялото, кожата, косата, както и нокти ще ви бъдат много благодарни, ако се храните здравословно. Правилната диета включва много плодове, зеленчуци и вода. Опитвайте, ако е възможно да ядете домашна храна от естествен произход. Мнозина веднага биха си помислили, че е лесно да се каже и трудно да се направи, но тялото заслужава само най-доброто. За съвсем кратко време, ако прилагате здравословно хранене, вие ще забележите огромни промени в кожата и косата, които мигновено ще ви подмладят.

 

Защита от слънцето

Ако с години сте се излагали на слънце или сте ходили на солариум, добре би било, ако сега спрете с това. Освен че преждевременно ще получите бръчки, има опасност и да си докарате рак на кожата. Винаги използвайте продукти със защитен фактор (поне 30), носете шапки и слънчеви очила. Също така имайте  крем със защитен фактор близо до вас по всяко време, за да можете да нанасяте няколко пъти на ден.

 

Грижа за лицето

Грижа за лицето трябва да става ежедневие. Почистването на лицето и нанесяне на овлажняващи кремове преди лягане и сутрин след събуждане могат много да помогнат на вашата кожа. Много често на жените им се случва да си легнат, без предварително да премахнат грима, особено когато са имали труден и тежък ден.

Именно затова поставете мокри кърпички, които да бъдат близо до леглото, в случай, че не можете да се придвижите от умора. Мокрите кърпички няма старателно да почистят лицето ви, но дори и те са по-добър избор, отколкото да спите цяла нощ с грим на лицето си. Той затваря порите и изсушава кожата, така че точно затова е много важно да си лягат с чисто лице.

 

По-малко е повече

Ако искате да носите силен грим, сега е време малко да го намалите. Изоставете носенето на тежък грим, може да причини кожата ви да изглежда по-стара, отколкото е в действителност. Обърнете внимание на тена и грижите за лицето. Когато имате добър тен и подхранвате кожата, достатъчна е само спирала, за да получите положителния ефект, който желаете.

 

Физическата активност

Освен правилното хранене, грижи и защита от слънцето, е необходимо да започнете и с упражнения. Разрешете на ендорфините да циркулират в тялото си и да си вършат работата. Няма нищо по-привлекателно от спокойна изражение на лицето и искрена усмивка.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft