Нова полза откриха от консумацияа на орехи, свързана с рака на гърдата

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
Женско здраве
Нова полза откриха от консумацияа на орехи, свързана с рака на гърдата
852
Нова полза откриха от консумацияа на орехи, свързана с рака на гърдата

Учени от университета в Маршал в Съединените щати проведоха експеримент, в който откриха, че редовната консумация на орехи може да помогне за намаляване на риска от развитие на рак на гърдата с цели 50%.

Експериментът е проведен с генетично модифицирани мишки, които са предразположени към бързото развитие на злокачествени тумори в организма. В една група животните получавали обичайната си храна. При други гризачи се даваха орехи: по отношение на хората, дневната норма на ядки за мишки беше еквивалентна на 56 грама при хората.

Учените наблюдавали състоянието на мишките през целия живот на гризачите. Те откриха, че в групата на животните, които ежедневно получават орехи, ракът на гърдата се развива наполовина по-малко. При мишки, в тялото на които въпреки това се развиват новообразувания, туморите са по-малки и се появяват в по-малък брой в сравнение с гризачите от паралелната група.

Авторите на експеримента посочват, че редовната консумация на ядки помага да се намали количеството на наситени мазнини в диетата и в същото време да се увеличи делът на ненаситените мазнини. Според тях именно ненаситените мазнини от растителен произход са фактор за намаляване на риска от рак.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft