Отворени отношения срещу моногамия

вход през zajenata.bg
За Жената
Любов
Връзки
Отворени отношения срещу моногамия
3619
Отворени отношения срещу моногамия

 

Само аз ли съм ЗА, или има някои фундаментални проблеми със строгата моногамия? Не ме разбирайте погрешно, аз не съм на мнение, че трябва да преспим с всеки, който срещнем, само че стриктната моногамия изглежда, че носи само повече вреда отколкото полза.

Какво ни дава моногамията :

Нездравословната мания, един човек да отговаря на по-голямата част от нашите нужди;

Осъждане липсата на сексуално удовлетворение, ако партньорът ни не може да ни задоволява адекватно, или губи способността си да го прави

Липсата на разнообразие в сексуалните отношения, която е възможно да доведе до загуба на сексуално влечение с течение на времето

Моногамията прави живота доста труден, ако по някаква причина партньорите се разделят

Предвид този доста грозен поглед върху моногамията, въпросът който след това идва е, защо тогава почти всички го правят?

Първата мисъл, която ми идва на ум е да традицията - но без логически разсъждения, традицията не означава много. Ние имаме много традиции, възникнали поради духовни предпоставки и пример за това е наказанието на хора в някои части на света, които дръзват да обидят Бог, като работят в събота.
Втората мисъл има повече общо с биологията и е свързана с развитието на нашия вид.

Въпреки, че много малко видове имат половинка за цял живот, има такива, които имат половинка само за срока, в който създават и отглеждат потомство. Тъй като ни отнема известно време, за да може нашето поколение да расте и да се развива, шансът му да оцелее е по-голям с двама родители, отколкото с един. 
Третата мисъл е любовта и желанието да бъдем заедно. Въпреки че любовта е наистина красива, повечето (ако не всички) от нас имат щастието да изпитат, нека да обсъдим за момент, какъв вид любов е тази, която преживяваме в повечето връзки ...Дали е любовта към партньора ни, или любовта към себе си?
Да речем, че сте с някой, който ви прави щастливи, отколкото всеки друг с когото някога сте били. След известно време, наричаме това чувство към тях любов. След известно време срещате някоя дама, за която сте сигурни на 100%, че ще направи партньорът ви по-щастлив, отколкото вие го правите и с нея той би имал по-пълноценна и щастлива връзка. Представяте му я, така че партньорът ви би могъл да открие нови хоризонти на щастието си с нея...или си оставате с него, за да продължите да получавате това, което искате?
Тъй като много малко от хората, които съм питала отговарят, че не биха жертвали себе си в името на щастието на партньора си, то аз ще отида по-далеч и ще кажа, че истинската любов е много по-различна от егоистичната измислица, за която повечето мислят, че е истинска!
С изключение на сериозната загриженост за предаване на болестите по полов път, единствените реални предизвикателства пред "Отворените взаимоотношения", са вътрешните демони на хората (алчност и ревност), и пресъздаването на социалната инфраструктура, според която не можем толкова лесно да се разделим, или да бъдем завладени. Изглежда ми доста просто, че това е начинът, по който можем да постъпваме, но очевидно, за да преместим планина, трябва да започнем първо от малките камъни.
 

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft