Откритие! Душата на човек се намира в сърцето му

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Позитивни мисли
Откритие! Душата на човек се намира в сърцето му
6223
Откритие! Душата на човек се намира в сърцето му

След трансплантация приемниците на донорските органи загадъчно променят характера си.

Преди няколко години Силвана Песка от Неапол даде на съд хирурга, направил ѝ операция за присаждане на сърце. Научавайки това, лекарят останал изумен: Интервенцията минала успешно и пациентката се чувствала отлично.

От какво ли тогава е недоволна? Какъв бил мотивът на капризната дама?

Оказало се, че мъжът, чието сърце хирургът присадил в тялото на Силвана, се е самоубил от любовна мъка. „Преди операцията бях весела и бодра, а след нея все по-често започнах да изпадам в депресия. Даже клиентите в кафето, в което работя, забелязваха мрачното ми настроение. А шефът ми направо ме заплаша с уволнение”, разказва Силвана.

Но това не е най-страшното. С новото си сърце госпожа Песка все по-често започнала да изпитва желание да стегне въжето около врати си, както направил предишният собственик на органа.

[Транспалнтация]

Подобни мистики са често срещани след трансплантирането на органи.

Ето и друг случай с американката Силви Клер. След като получава ново сърце, заклетата вегетарианка и трезвеница, изведнъж започва да се тъпче с хамбургери и да се налива с бира. Всичко се изяснило, когато Силви узнала, че 18-годишният Тим, загинал в катастрофа с мотоциклет, обожавал тези два продукта.

Странни съвпадения? Или просто характерът и вкусовете на донорите се предават в техните нови собственици? А може би в тях се вселява душата на загиналите?

Всички тези въпроси озадачили физиолога д-р Пол Пирсол от клиниката Синай в Детройт. В течение на няколко години той изучавал случаи, в които човек се променя след трансплантация. И стигнал до извода, че сърцето съдържа информация, от която се ръководи човешкият мозък.

Заради това пулсиращият орган, отивайки в чуждо тяло, започва да командва новия си хазяйн, изменяйки неговите навици и характер.

За своите наблюдения Пистол разказва в книгата си Кода на сърцето. „На 41-годишен мъж бе присадено сърце на 19-годишно момиче. Мъжът бил свит по характер, меланхолик. Но след това закипя от енергия, придоби бурен темперамент и у него се появи необяснимо желание и интерес към живота”, пише ученият.

Друг случай: фригидна 35-годишна съпруга се превръща в страстна любовница, след като получава сърце на 24-годишна проститутка.

И така Пирсол стига до заключението, че душата или характерът на човек, „живее” не в мозъка, както се е считало досега, а в неговото сърце. Затова пазете вашето сърце – то е дом на душата ви.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft