Официално НАЙ-ВКУСНАТА торта в света: Норвежката торта ще се разтопи в устата ви, истинско съвършенство!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Хороскоп и Нумерология
Официално НАЙ-ВКУСНАТА торта в света: Норвежката торта ще се разтопи в устата ви, истинско съвършенство!
3594
Източник: За Жената
Снимков материал: колаж За Жената
Официално НАЙ-ВКУСНАТА торта в света: Норвежката торта ще се разтопи в устата ви, истинско съвършенство!

Тази Норвежка торта е търсена не само заради превъзходния си вкус, но и заради деликатната си текстура, която съчетава пухкаво тесто, хрупкава бадемова глазура и кремообразен пълнеж.

Тортите с подобна текстура са традиционни в Норвегия за празнични поводи и семейни тържества.

Маскарпонето добавя гладкост и богат вкус, който контрастира перфектно с хрупкавостта на бадемите .

Тортата е идеална като десерт с чаша кафе или чай и ще зарадва гостите с елегантното си представяне.

Благодарение на комбинацията от бита сметана и маскарпоне, резултатът е вкусен, но не прекалено сладък, което ще оценят любителите на балансирани десерти.

Заради всички тези причини Норвежката торта в много класации е определяна за Най-вкусната торта в света. Не вярвате? Пригответе я и ще се убедите сами! Ето необходимите продукти:

Норвежка торта

Продукти:

За крема:

  • 2 яйца
  • 100 г захар
  • 50 г царевично нишесте
  • 500 мл мляко
  • 100 г масло
  • 5 г ванилова захар

За тестото:

  • 100 г масло
  • 100 г захар
  • 4 яйца (белтъците и жълтъците са разделени)
  • 50 мл прясно мляко
  • 150 г обикновено брашно
  • щипка сол
  • 1 чаена лъжичка бакпулвер
  • 200 г захар (за снега)
  • 100 г бадемови люспи

За пълнежа:

  • 250 г маскарпоне
  • захар на вкус

Приготвяне:

1.

Приготвяне на крема:

В тенджера смесете 2 яйца, 100 г захар, 50 г царевично нишесте и 500 мл мляко.

Гответе на слаб огън, като бъркате непрекъснато, докато сместа се сгъсти. След това добавете 100 г масло и 5 г ванилова захар към топлата сметана. Оставете настрана и да се охлади.

2. Приготвяне на тестото:

В купа смесете 100 г масло със 100 г захар. Разбъркайте добре жълтъците на 4 яйца в сместа масло-захар .

Добавете 50 мл мляко, 150 г обикновено брашно, щипка сол и 1 чаена лъжичка бакпулвер. Ще се образува гладко тесто.

Изсипете тестото в намазнена тава с размери 24 × 36 см .

тесто за торта

Снимка: Pinterest

3. Подготовка на снежния слой:

Разбийте белтъците на 4 яйца с щипка сол до получаване на твърди върхове. Постепенно добавете 200 г захар и разбивайте 5–8 минути до получаване на твърди върхове.

Разпределете снега равномерно върху тестото във формата и поръсете с бадемови люспи.

белтъци върху тестото

Снимка: Pinterest

поръсване бадеми

Снимка: Pinterest

Печете в предварително загрята фурна на 150°C за около 35 минути, докато повърхността стане златиста.

бадемов блат

Снимка: Pinterest

Оставете да се охлади и след това внимателно извадете от формата.

4. Пълнеж за торта:

Разрежете блата внимателно на две равни части.

блат на две

Снимка: Pinterest

Разбийте маскарпонето с малко захар до кремообразна смес.

Постепенно добавете приготвения крем, като продължавате да бъркате. Разпределете крема върху едната част от тортата с помощта на сладкарски пош.

крем върху тортата

Снимка: Pinterest

Поставете втората част на тортата отгоре и я оставете да престои в хладилник поне 2 часа.

норвежка торта

Снимка: Pinterest

норвежка торта вкус

Снимка: Pinterest

По желание може да добавите върху крема пресни сезонни плодове, много е вкусно с ягоди или малини.

норвежка торта с плодове

Снимка: Pinterest

Да ви е сладко!

норвежка торта парче

Снимка: Pinterest

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft