Послушен блат за торта - с него винаги успяваш: перфектно се надува, реже се лесно, пръхкав и вкусен!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Послушен блат за торта - с него винаги успяваш: перфектно се надува, реже се лесно, пръхкав и вкусен!
Послушен блат за торта - с него винаги успяваш: перфектно се надува, реже се лесно, пръхкав и...
5513
Послушен блат за торта - с него винаги успяваш: перфектно се надува, реже се лесно, пръхкав и вкусен!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Ако някога сте опитвали да изпечете блат за торта , сигурно знаете, че това обикновено наглед действие си има своите хитрости и малки тайни. Опитните домакини правят този послушен блат за торта - за него задължително първо отделят белтъците от жълтъците.

Резултатът е перфектно бухнал блат, който се реже лесно на колкото искате пласта.

Послушен блат за торта

Продукти:

  • 4 яйца
  • 100 гр.брашно
  • 50 гр.какао
  • 200 гр.захар
  • 1/2 ч.л.бакпулвер
  • олио - за намазване

Приготвяне:

  1. Отделете белтъците от жълтъците. Белтъците се охлаждат в хладилника, така че да се разбият по-добре. Разбийте жълтъците с миксер със 100 гр. захар.
  2. Започнете да разбивате отделно белтъците с миксер на ниска скорост, след което постепенно увеличете скоростта до максимум. Бийте, докато се образуват връхчета, след което постепенно добавете останалата захар, докато връхчетата станат твърди и пяната не се разлива, като обърнете купата.
  3. Добавете разбитите жълтъци към белтъците, внимателно разбъркайте с шпатула отдолу нагоре, така че масата да не спадне. На малки порции добавете пресятото брашно с какаото и бакпулвера.
  4. Поставете тестото в тавичка, намазана с масло/олио. Пъхнете във фурната, предварително загрята на 170 градуса, и изпечете за 30-40 минути. Не отваряйте вратата на фурната по време на печене, в противен случай тестото може да спадне.
  5. Проверете готовността на блата с клечка за зъби. Оставете горещия блат да се охлади във формата, след това го извадете върху решетка или кухненска дъска. Напълно охладения блат може да нарежете на няколко пласта по дължина.
Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft