ПРОБИВ: Откриха убиец на COVID-19!

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
Здравни Новини
ПРОБИВ: Откриха убиец на COVID-19!
3662
Източник: dariknews.bg
ПРОБИВ: Откриха убиец на COVID-19!

В момент, когато надпреварата за действаща ваксина срещу новия коронавирус кипи с пълна сила по цял свят, учените успяват да извоюват своите малки победи и да научат малко повече за вируса-убиец, който промени живота ни в началото на годината.

Ето че сега сигнализираха за нов пробив в изследването на COVID: Учените са открили най-малкото протеиново съединение, което неутрализира вируса SARS-CoV-2 . Резултатите от съответното изследване са публикувани в списание Cell.

Експерти от университета в Питсбърг, САЩ, са извършили бърз анализ на 100 милиарда потенциални молекули, които могат да се свържат с коронавирусния S-протеин, участващ в инфекцията. В резултат на това учените са открили протеиново съединение , десет пъти по-малко от антитяло с пълна дължина, което, сливайки се с част от имуноглобулина, образува лекарството Ab8 и придобива функциите на антитяло с пълна дължина.

По-нататъшни експерименти показват, че дори най-ниските дози Ab8 значително намаляват броя на вирусни частици в заразени с коронавирус лабораторни животни. Учените отбелязват, че малкият размер на молекулата увеличава способността й да се дифузира в тъканите, помага за по-добрата неутрализация на вируса, а също така позволява приложението на лекарството чрез вдишване.

Освен това изследователите заключават, че лекарството не се свързва с човешките клетки, като по този начин минимизира негативните странични ефекти.

Дай твоята оценка:
2 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft