Проф.Аргирова, вирусолог: Това е лекарството срещу COVID-19! Ето кога ще приключи всичко:

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
Здравни Новини
Проф.Аргирова, вирусолог: Това е лекарството срещу COVID-19! Ето кога ще приключи всичко:
7013
Източник: pik.bg
Проф.Аргирова, вирусолог: Това е лекарството срещу COVID-19! Ето кога ще приключи всичко:

Лекарство срещу коронавируса - това е целта, към постигането на която медици, вирусолози и специалисти по цял свят са устремени в този момент. Представяме ви мнението на едни от водещите експерти по вирусология у нас - проф.Радка Аргирова :

Благоприятелният ефект на лекарството "Авиган" върху болните от коронавирус не е новина за проф.

д-р Радка Аргирова. Оказа се, че още през февруари тя е информирала за ползите от произвеждания в Китай и Япония медикамент. Проф. д-р Радка Аргирова е доктор на медицинските науки и вирусолог в болница "Аджибад Ситиклиник-Токуда", председател на Българското дружество по медицинска вирусология. Тя има дългогодишен научен и практически стаж като вирусолог. През 1973 г. завършва Институ вирусология "Ивановски" в Москва, където придобива научна степен Кандидат на медицинските науки (к.м.н.). През 1987 г. получава научна степен доцент по вирусология от Института по обща и сравнителна патология на БАН. От 1994 г. е доктор на медицинските науки, а от 1997 г професор по вирусология. Ето какво каза проф. Аргирова пред ПИК за лекарството, на което цял свят възлага надежда:

Интервю на Мира Радева:

- Професор Аргирова, взривихте България с една бомба - лекарството срещу корона "Авиган", което съдържа хинин. Впрочем, с него лекували и Кирил Домусчиев в болница "София мед"

- Да, така е. За това лекарство информирах още в началото на февруари. Всъщност се базирах на един голям доклад на китайски учени, които са лекували с него болни от короанвируса. Те споделят своя опит и дават за пример това лекарство, с което са успели да постигнат силно намаляване количеството на вируса в кръвта на болни пациенти.

- Защо досега нашите медици не са обърнали внимание на "Авиган"? В България знаем ли за него?

- Повтарям: казах за това лекарство още през февруари. Сега вече информацията за него се разпространява навсякъде. Дори г-н Домусчиев, за кого споменахте, дарява голяма сума на болниците, с която да се покрият част от разноските по доставката на това лекарство за цялата медицинска мрежа у нас. Медикаментът съдържа хинин, но освен антималарично действие, лекува още ревматоиден артрит и други заболявания.

Един френски лекар е опитал лекарството в съчетание с широкоспектърен антибиотик и е отчел великолепни резутати. Той твърди, че при 24 болни е получил супер ефект, благодарение на съчетаването на антималаричния ефект с този на антибиотика. Първата с бори вируса, а втората - с бактериалната пневмония.

- Конкретният механизъм на лекарството, проф. Аргирова?

- Ами вече казах - антикороновирусен препарат е то.

- Вие лично вярвате ли в "Авиган"?

- Мисля, че щом толкова лекари подписват официални протоколи с положителни оценки, би трябвало поне да се опита с него

- Всъщност лекарството се произвежда в Китай...

- В Китай се произвежда, но в основата си съставата му е хитроксихлорофин - известен на медицинската общественост по света.

- Преди в България произвеждахме хинин, но от 10-20 години - не. Защо?

- Това не мога да ви кажа. Действително хинин няма. А лекартвото е близо по структура по него.

- Вас страх ли ви е от пандемията, професор Аргирова?

- Мен да ме е страх?! Не, разбира се. Вряла и кипяла съм като вирусолог в подобни ситуации. Всъщност сега става дума за китайски грип и като всеки грип, той протича при някои хора с усложнение - възрастните, тези с хронични заболявания, с ниска имунна защита хора. Защото те много тежко прекарват тази инфекции. Знаете ли колко много хора обаче са прекарали инфекцията с коронавирус, без да знаят дори?

- Успокоително! Правим ли грешки в политиката си с борбата срещу вируса, г-жо професор?

- Започнахме доста рано и това е добре. Затова и дълго време нямахме позитивен пациент. Но вече вървим по една стръмна нагоре към върха на българската епидемия. Не мога да кажа кога ще го стигнем. Но се изкачваме с доста бързи темпове, което значи, че ще стигнем скоро върха. А той ще бъде дефиниран в момента, в който нямаме нито един нов заразен, а болните започват да намаляват. От тук нататък е слизането...

- Кога предвиждате да стане това?

- Е, имам за себе си лични прогнози.

- Моля ви, проф. Аргирова, кажете ги?

- Добре. До края на май ще завърши тази история!

- Последно: не произвеждаме "Авиган", ще успеем ли да го внесем и откъде?

- Мисля, че няма да е проблем да се внесе или някаква субстанция, която да се пакетира у нас. Не знам обаче доколко това може да стане бързо, защото всички вече знаят за лекарството (говоря за Европа) и си пазят запасите. Но... Има начин да се намерят субстанциите. Има хора, които вече се заеха с това, уверявам ви! 

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft