Проф. Витанов-Прогнозите се сбъдват-Ето кога ни удря вторта вълна COVID 19

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
Здравни Новини
Проф. Витанов-Прогнозите се сбъдват-Ето кога ни удря вторта вълна COVID 19
2301
Проф. Витанов-Прогнозите се сбъдват-Ето кога ни удря вторта вълна COVID 19

По мнението на професор Витанов, България към момента се движи по прогнозата на добрия вариант. "Преди месец най-добрата прогноза бе 20 000 носители на вируса в края на септември, който засега се сбъдва.

Оттам нататък да видим докъде ще стигнем.

Това означава, че повече хора спазват мерките. Ако не ги спазваха, щеше да има по-голямо разпространение на заразата.

Август беше използван, благодарение на усилията, и епидемията се посви. Стартовата ни позиция за есента е добра. Няма такива неща като в Израел с по 5 000 случая дневно”, коментира специалистът.  

Що се отнася до първите случаи на заразени учители и ученици, Витанов заяви, че сега сме още в началото. „Трябва да има някакво количество ученици, които да са заразени и училища, които да са затворени, за да се събере комисията и да се преосмислят мерките.

При 7 000 заразени ученици или 25 затворени училища може да се събере комисията и да реши дали да не се преосмислят мерките  и да се вземе решение какво да се прави нататък”, обясни математикът и изрично подчерта, че това не са числа, при които трябва да се премине към дистанционно обучение.

"Нямам притеснения за присъствената учебна година, ако се спазват мерките. Засега те се спазват, но като се знае психологията на българина, след месец може да се получи отхлабване, посочи той. 

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft