Първа солена глоба от 10 000 лв за неспазване на карантината

вход през zajenata.bg
За Жената
Любопитно
Първа солена глоба от 10 000 лв за неспазване на карантината
5740
Източник: dariknews.bg
Първа солена глоба от 10 000 лв за неспазване на карантината

Софийският районен съд наложи мярка "парична гаранция" в размер на 10 хил. лв.

на мъж, който умишлено е нарушил карантината в столицата. Заседанието се състоя по скайп като мярка срещу разпространението на коронавируса.

По-рано днес стана ясно, че софийската районна прокуратура задържа за 72 часа лице, завърнало се от чужбина, което не е спазило задължителната 14-дневна карантина в условията на обявено извънредно положение във връзка с разпространението на новия коронавирус COVID-19 – престъпление по чл. 355, ал.2 от НК.

Досъдебното производство е образувано от 4-то РУ-СДВР, след като при извършване на проверки в различни дни по предварително подаден списък на лица, които следва да спазват карантина, полицейските служители са установили, че лицето, което се било прибрало от Швеция с полет през Франкфурт, не се намира на постоянния си адрес.

Установено е, че след пристигането си на летище „София“ мъжът е отказал да подпише предоставените му формуляри за карантина, като незабавно след отдалечаването си от гишето е провел демонстративно телефонен разговор, в който е изразил задоволство от поведението си, отнасяйки се подигравателно с опитите на служителите на летището да изпълнят служебните си задължения.


След събирането на достатъчно доказателства и след доклад на материалите по делото в СРП, спрямо нарушителя е изготвено постановление за привличане на обвиняемия, както и за задържането му за срок до 72 часа. Едновременно с това са сезирани и органите на РЗИ – с оглед предприемане на действия за установяване на здравния му статус. След като е установено, че пробата за COVID-19 на лицето е отрицателна, същото бе задържано с прокурорско постановление.

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft