Първото нещо, което виждате на това изображение, ще разкрие вашата емоционална интелигентност! Толкова е точен, че чак стряска!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Игри и тестове
Първото нещо, което виждате на това изображение, ще разкрие вашата емоционална интелигентност! Толкова е точен, че чак стряска!
2112
Първото нещо, което виждате на това изображение, ще разкрие вашата емоционална интелигентност! Толкова е точен, че чак стряска!

Причината не трябва да се свързва с бързи математически изчисления или нещо подобно. Има различни видове интелигентност, а сега психолозите мислят за нов тип: емоционална интелигентност.

Това наистина е труден проблем, но вече предизвика любопитството на научната общност.

Емоциите са част от всички нас и имат значителен контрол над това кои сме ние. Но в миналото не обръщахме особено внимание на това. Сега емоциите ни отварят напълно нов свят и затова учените са стигнали до заключението, че този нов вид интелект трябва да бъде известен.

Какво е емоционална интелигентност?

Емоционалната интелигентност е способността на един човек да разбере чувствата на друг човек.

Тъй като наистина е трудно да имаме обективност, когато възникне проблем на емоционалната интелигентност, има тестове за личност, които могат да ни помогнат.

Правилата са прости: изображението, което виждате по-долу е оптична илюзия: погледнете го и отговорете какво видяхте при първото поглеждане. Вашият отговор ще разкаже за вашата емоционална интелигентност.

1. Тревата

Ако за пръв път видяхте тревата, вие сте човек, който се възхищава на присъстващите в живота ви и се грижи за тях.

Вие сте много грижовен човек и някои от близките ви го знаят, докато други може да не го приемат правилно. Но това е нормално. Важното е, че всичко е наред с тях и това е всичко, от което имате нужда.

Въпреки това има проблем: твърде дълго се концентрирате върху тревата и не виждате гората, която се развива зад нея. Липсва ви пълна обективност. Не получавате много висока оценка за емоционалната интелигентност, но имате силните си страни.

За разлика от много хора, вие не се страхувате да поискате помощ, когато имате нужда от нея. Също така разбирате, когато на други е необходима помощ.

2. Момиче

Ако за пръв път видяхте едно момиче, тогава сте един от онези хора, които разбират чувствата и емоциите на другите. Вашата емоционална интелигентност е наистина остра и вие сте по-способни да съчувствате с другите. Въпреки това, ако продължавате да поставяте нуждите и желанията на другите над вашите и не се интересувате от това, от което имате нужда, това може да бъде много натоварващо за вас.

Ще бъдете изгубени и може да бъде доста трудно. Наистина трябва да внимавате, когато източвате енергията си за сметка на друг човек: контролирайте емоциите си и се уверете, че не инвестирате повече от необходимото. Колкото повече използвате емоционалните си умения, толкова повече ще се чувствате уморени. Но вие сте емоционално ценни, не допускайте да ви влияе изчерпването!

3. Огледало

Ако за пръв път видяхте огледало, това означава, че имате наистина висока емоционална интелигентност и това е страхотна възможност!

Самото огледало обаче не е нещо добро, поне в реалния свят. Огледалото показва собственото ви отражение, когато го гледате. Това означава, че можете да отразявате емоциите на другите хора повече, отколкото трябва. Как да разберем това?

Ако някой е тъжен, веднага започваш да мислиш, дали ти си причината за тяхната тъга. Ако някой е ядосан, незабавно си мислите, че е ядосан на вас. Най-доброто нещо за вас е способността да четете емоции, но това очевидно е непродуктивно. Направете крачка назад. Да, имате чудесна способност да четете емоции, но не е толкова лесно да проследявате емоциите в тяхното истинско проявление!

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft