Рибно филе със сос от портокали и магданоз
Продукти:
	4 броя филе бяла риба 
	брашно
	60 мл олио или зехтин
СОС
	40 г краве масло
	1 глава червен лук
	1 с. л. бял винен оцет
	1 с. л. каперси
	1 с. л. настъргана портокалова кора
	80 мл портокалов сок
	80 г краве масло, допълнително
	1 с. л. ситно нарязан магданоз
	Приготвяне:
	•  Филетата риба се овалват в брашно и се изпържват в сгорещен тиган с олио или зехтин.
	• Кравето масло (40 г) се разтопява в чист тиган.
	• Прибавя се нарязаната на ситно глава лук и се запържва до омекване.
	• Добавят се оцетът, каперсите, настърганата портокалова кора и портокаловият сок.
	• Довежда се до кипване и се сваля от печката.
	• Прибавят се допълнителните 80 г краве масло и ситно нарязаният магданоз.
	•  Изпържената риба се полива със сос.
	•  Рибното филе със сос от портокали и магданоз 

                            
                            
                            
                            
                            
                            







