Сега дори евтиният прах изпира нещата до идеална чистота. Трикът, който направи прането много по-чисто и свежо!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
За Дома
Сега дори евтиният прах изпира нещата до идеална чистота. Трикът, който направи прането много по-чисто и свежо!
12353
Сега дори евтиният прах изпира нещата до идеална чистота. Трикът, който направи прането много по-чисто и свежо!

Изглежда, че всички прахове за пране имат една и съща функция - да изпират мръсни петна и да придават свежест на бельото. Но мнозина отбелязаха, че някои марки, обикновено малко по-скъпи от обикновено, перат, избелват и почистват тъканите много по-добре от евтините. Изглежда, че това е обикновен рекламен трик, но е малко по-различно.

Ако се вгледате внимателно в състава на праховете, които имат силен избелващ ефект или запазват цветното пране, можете да намерите такова вещество като амониев хидроксил в неговия състав.  Течност, продавана в чиста форма в аптека със силна остра миризма. Затова се използва в случаите, когато човек е припаднал и трябва да бъде върнат в съзнание.

В праховете не се добавя водният му компонент, а сухият вариант. Но дали аптечният воден разтвор ще работи по същия начин като суха смес в скъп прах?

Провеждаме експеримент

Разреждаме 2 с.л. амоняк в 10 литра топла вода. И да накиснем в него бял лен, чист, но леко пожълтял от старост. Ако извадите тъканта след около час, можете да видите, че наистина е станала много по-чиста, петната са изчезнали.

Добавете към прането

Сега нека се опитаме да добавим продукта към пералнята. Аз също го разреждам отделно във вода и изсипвам в отделението за препарат, преди да пусна машината. На моята машина, предназначена за 4 кг. сухо пране, добавям 3-4 с.л. в 300 грама вода

Въздействие върху частите на машината

Чух, че този метод не се препоръчва поради силното въздействие върху гумените части. Но предвид факта, че го извличат дори с апарат с гумени тръби, смятам, че това е чиста лъжа. Но все пак, за всеки случай, все още добавям силно разредено вещество към измиването. И миризмата е по-слаба и не изчезва толкова бързо. И ако говорим за факта, че амонякът ще остане в машината след измиване, тогава вие сами разбирате, че това не може да бъде. Просто ще се изпари.

Въздействие върху бельото

Честно казано, този метод наистина помага да направите прането по-чисто. Но не го използвам толкова често - само при наистина силно замърсяване, както и при наличие на стари жълти петна. И миризма не остава, проверено!

 

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft